A keratinos póthajam leszedése után rengeteg hajam kihullott... =( Szerintetek mit csináljak, hogy mihamarabb visszakapjam a régi kinézetem? (tudásbázis)
Sziasztok!
Sajnos ugyan így jártam,mint a fórumnyitó. És a legdurvább az hogy fodrász vagyok.
Sok keratinos hajhosszabbítást csináltam az évek alatt és senkinek nem hullott ki tőle a haja, sőt nagyon szépen megnött alatta.
Erre én úgy jártam hogy az alapból szép dús hajam levéknyosdott és rengeteg kihullott tövestől.
Most ricinus olajjal ápolgatom.
Régebben volt varrott hajam az alatt nagyon szépen megnött a sajátom és kíméletes is volt a hajamnak.
Szóval én most épolom ezerrel és soros hajat tetetek, mert azzal csak jó tapasztalatom van.
Köszönöm =)
És hidd el, az életbe ilyet nem csinálok többet.... =)
Első és legfontosabb: sose hallgass a fodrászra(tisztelet a kivételnek). :) Egyes fodrászok olyan sületlenségeket hordanak össze, hogy az ember a falnak fut.
2. Kímélő üzemmód: no beszárítás, semmi közvetlen forró, semmi kemikáliás festés. szilikonos terméket kuka!!
A szilikon réteget képez a hajon, és nem engedi a nedvességet bejutni és kijutni a hajszál belsejéből, amitől nagyon könnyen kiszárad. Ha hosszú távon használunk szilikonos termékeket, akkor a szilikonos anyagok felgyülemlenek a hajon, akárcsak egy szigetelő réteg, bevonják a hajszálakat. Ennek következménye, hogy a különböző hajápoló szerek nem tudják kifejteni a hatásukat a hajszálakon, például a hajszínezők is emiatt kevésbé hatnak. Mindez azt is eredményezi. hogy a hajkorona kiszárad, fakóvá válik, és ez a hatás még nyilvánvalóbb vékony szálú, kis térfogatú haj esetén.
Míg a hajszálak nem roncsolódtak drasztikusan, felesleges ollóhoz folyamodnunk. Természetesen egy egészségügyi vágást (2-3 cm) érdemes beiktatni, még akkor is, ha nem olyan vészes a helyzet. Kifizetődő ilyenkor melegollós vágásra beruházni.
Ha hajnövesztés alatt gondolkodsz a vágáson, csak 1-2 cm-t vágass, mivel a hajvágástól nem nő gyorsabban a haj, sőt, ha gyakorta iktatod be, nem is fogsz tapasztalni növekedést.
Használj balzsamot minden samponozás után, s legalább 2 percig hagyd hatni. Hajpakolást heti 1-2 × iktass be. Illetve az olajok is sok segítséget jelentenek: kókusz, oliva, jojoba, mandula.
Nem értem, minek kicseszni a hajjal? Rengeteg festés... póthaj... stb...
Utána meg siránkozás megy ezerrel. Holott előtte nagyon jól tudjátok, hogy nem tesz jót neki.
Nincs türelme valakinek megnöveszteni? Vagy ráfogja, hogy nem nő, és ezért tetet fel?
Megfelelő kozmetikikunok és ápolás mellett, nem kell ilyen dolgokhoz folyamodni.
és vajon mennyi idő kell, hogy visszasűrüsödjön?
A ricinusolajat mindenképpen kipróbálom meg sörélesztőt is szedek. =(
További ajánlott fórumok:
- Mit tennél, ha elmulasztottad volna az igaz szerelmet, de most visszakaphatnád?
- Hogyan lehet az izomlázat mihamarabb megszüntetni, enyhíteni?
- 45 felett fagyibabák visszakapása vagy elveszítése?
- Anya, hogy visszakapja egyetlen elköltözött lányát, azt hirdeti közösségi protálon, hogy a lányát elrabolták drogosok. Miért csinálhatja?
- Szerintetek elobb vagy utobb mindenki visszakapja, amit tett/okozott?
- Megbántottam a szerelmem, ezért egyedül szeretne lenni. Visszakaphatom még?