Mit csináljak szerintetek, ha szinte a falat kaparom kínomban a csokiért? (tudásbázis kérdés)
Ha éhes vagy, akkor egyél. A csokika megvonási tünetek esetén még mindig króm és vanádium hiányra tippelnék. Ajánlom figyelmedbe ezt a cikket:
nem biztos,hogy csak egyszerű csoki kívánásról van szó!
ha vannak mád panaszaid is,akkor gondolhatsz a Candida gombára is,sajnos én is ettől a gombától tartok!
csak egy tipp volt!
nekem most ajánlottak rá egy készítményt ha érdekel akkor megadom priviben az elérhetőségét a hölgynek!
xilit eredetileg a nyírfa kérgéből kivont cukor. De ma már kukorica kóróból is készítik.
Antibakteriális hatású, felső légutak gyulladását gátolja, mert nem engedi megtapadni a bacikat.Fogakra kimondottan jó hatással van, nem rontja, hanem még javulni is tud tőle a fogzománc. Csak 240 kcal-t tartalmaz, előnye hogy nagyon lassan tud csak felszívódni, sőt nem is tud a teljes tápanyaga hasznosulni. Egyetlen hátránya, hogy arany áron mérik. Ezért szteviával keverve szoktam sütni belőle. Például mákmuffint. Ugyanis nélküle a darált mákszemek összetapadnának.
Kalóriatáblázatot találsz bárhol, itt a hoxán is. Glikémiás index és glikémiás telítettség adatok találhatók például itt:
CH és CH között iszonyú nagy eltérések vannak. Legjobb elkerülni azokat a szénhidrátokat, melyek nagyot dobnak az inzulinszinten, ráadásul huzamosan. (GI is sok meg a GL is) Pld. kukoricapehely, gabonapehely...
(a keserű csoki azért ennyire nem rossz :))
Amit ajánlottam, xilit+vaj+zsíros kakaó valóban kalória bomba, de önmagában fogyasztva lassan fog felszívódni, épp ezért jó átmenetnek a csokifüggés tüneteinek megszűntetésére.
mi az a "xilitol"?
Honnan lehet tudni, hogy minek milyen a CH-ja? Írnál egy-két tipikus példát?
Visszatérek még ehhez egy gondolat erejéig. Két éve napi 2 szer 20 percet tekertem, meg hozzájött napi 10 km futás. Aztán elköltöztem, és már nem tudtam napi szinten tekerni. Ugyanis a melóba járás is része volt. Persze elég gyakran most is bringával megyek melóba, de ha nem teszek + kitérőt, az már napi 52 km. Ezt már nem vállalom be csúszós utakon, vagy szakadó esőben. (idén -6 C hőmérsékleten volt hozzá szerencsm párszor). Konditerem csak ami itthon van, egy fekvenyomó pad, meg egy talicskára való vas :)
Időm sem engedi, hogy ennyit rászánjak, ezért inkább a ritkább, de akkor intenzívebb edzést választottam. Persze még kevesebb kalóriát fogyasztok, de nem vettem észre, hogy rosszabb bőrben lennék, sőt több idő jut a regenerációra.
Jelenleg meggyőződésem, hogy ez jobban bejön nekem... (másrészt meg a Te esetedben indokolt a zsírszegény életmód, mert ahhoz a tömérdek mennyiségű sporthoz rengeteg CH kell, és normál kaják esetén túl sok zsírt vinnél be. Nekem a heti 2szer másfél órához van 3 napom glikogént feltölteni, megtehetem, hogy nagyobb zsírbevitellel fedezem az alapanyagcserét, meg azt a fizikai munkát, amihez nem kell okvetlen CH.
De nekem -és feltételezem a többségnek is-, aki nem sportol napi 1-2 órát, jobban megfelel a nagyobb zsírbevitel alacsonyabb CH-val, így ritkábban eszem, és nem kívánom az édességet)
A D.A. joghurt (főleg az epres) egész jól helyettesíti a csokit. Próbáld ki! Ettől még lelkiismeret-furdalásod se lehet annyira!
Egyébként együtt érzek, én is függő vagyok. Nem hinném, hogy van olyan, aki nálam jobban kívánja!
Hoi!
Én is igy kezdtem,falkaparással.A végén kiderült,hogy a kandidagomba értékem 12.Lehet neked is érdemes lenne megnézetned.Elég veszélyes kis gombácskák ezek.
A pasiknak sokkal könnyebb.
De azért gratula, szép eredmény! :)
Én is :)
Bár én heti 2-szer másfél órát szoktam sportolni.
De azt maximális erőbedobással.
Bringán is. 60 km 1 óra 52 perc volt 2 hete egy versenyen....
Régebben, még 4 éve is mindig sportoltam.
Mostanában nagyságrendekkel nehezebben szánom rá magam, más problémáim vannak, jóval stresszesebb az életem. Tudom, pont azért kellene mozogni.
Mozgás után pihenni vágyom, nem házimunkákra és a gyerekeimmel való tanulásra. Örülök, ha a lányom nem bukik meg semmiből évvégén, nagyon ki vagyok akadva miatta.
Tavaly jól ment, le is adtam 15 kg-ot, elhatároztam és sikerült.
Most is el kell kezdenem.
Egyszerűen jól esett itt kiviccelődnöm magamból a dolgot. :)
hihi
nem is tudom!!!Azért h gondolod...!!! :-)))
Valahogy át kell szoktatnod magad másra...csak nem tudom,h hogy.Mert elvileg lehet,h csak a kezdet a nehéz.Elvonási tünetek,de aztán jobb lesz,nem?
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?
- Mit csináljak, ha a párom szülei bejárkálnak a házba, amikor senki nincs otthon?
- Mit csináljak a kolléganőmmel, ha szórakozik velem?
- Mit csináljak, hogy ne érezzem magam rosszul?
- Megőrülök a férjemtől, pedig nagyon szeretem! Mi a fenét csináljak?