Tegnap a 27 hónapos kisfiamat megharapta egy macska. Lehet baja? (tudásbázis)
Pontosan ez történt, amit leírtál.
De, én így is félek,remélem nem lesz semmi komoly.
Kezelték a harapás nyomokat és bekötötték a kis kezét, 2-3 napig nem lehet levenni róla.
ÁNTSZ-hez kell menni a jegyzőkönyvvel, de holnap pont nincs félfogadás.:(((
Tatnusz ellen védett a fiad (benne van az oltásában)
Veszettség kizárására a macskát hatósági állatorvos megfigyeli (2 hét, de nem viszi el, otthon nézi meg) akkor is, ha oltott az állat. A sebellátó orvos intézkedik vagy elküld a területileg illetékes ÁNTSZ-hez, ők kérik meg a megfigyelést.
Remélem már az orvosnál vagytok!
Írd meg mit mondott - légyszii!!!
Igen, van benne tetanusz, de én akkor is félek!
Úgyhogy viszem el, remélem nem lesz semmi baja!
Jajj,megijesztettél:(((
Elviszem, biztosan!
Szija!
Tegnap a Tesóméknál vidéken, udvaron volt több macska, és az egyik megharapta, de én nem is láttam, csak pár perccel később.:(
Eléggé megdagadt és piros volt, bekentem krémmel, amit a posijára használok, az mindenre jó.
Kicsit jobb lett, de félek, nehogy vmi fertőzést kapjon, nem szobacicák voltak, hanem szinte kóbor macskák.Ja, és nagyon vakargatta, elviszem azért megmutatom dokinak.
írd meg ,,
mégis hogy és mennyire???
Attól függ mennyire harapta meg, és hogy hogy viselkedett. De szerintem mindenféleképp 2 hétig figyelni kéne a macskát.
A lányomat is megharapta egy. Először szelíd volt, majd hirtelen megkarmolta és megharapta A macskának sebes volt a füle is, és ezekre azt mondták, hogy gyanús jelek. Kapott egy tetanuszt, és 2 hétig figyelték a macskát, a veszettség kizárása miatt.
igen!
vidd az orvoshoz, seb fertőtlenítésre, ha ismert a macska az oltási könyvét is kérd el a gazditól
További ajánlott fórumok:
- A kutya megharapta a gyereket, a gazdi meg agyonverte a kutyát....
- 2 és fél éves kisfiamat semmilyen módszerrel nem tudom leszoktatni a ciciről. Tanácsokat várok.
- Segítsetek! Kisfiamat vasárnap hajnali fél 4 körül be kellett vinni az ügyeletre mert lázas volt...
- Hogyan szoktassam le a 16 hónapos kisfiamat a tápszerröl?
- Hogyan szoktassam vissza kisfiamat a saját ágyába?
- Tegnap a macskám felugrott az asztalra és belegyalogolt a...