Téged nem zavarnak, zavarnának ezek az utcai önjelölt árusok, kéregetők? (beszélgetős fórum)
szórj vissza rájuk még nagyobb átkot és mondjuk hetedíziglen.
a legszórakoztatóbb, ők komolyan veszik ezt, mert hisznek benne
Ha nem másznának a nyakamba nem zavarnának... egy kéregetőnél vagyok visszatérő "kuncsaft"; ő csendesen ücsörög egy padon maga előtt egy kisdobozkával, aki ad neki megköszöni és ennyi.
Az ilyet tolerálom; az agresszív nyomulóst és ha nem adsz neki elátkozósat viszont rühellem
Van ilyen minden nagyobb városban. Én 3 éve találkoztam először ezzel, Pécsett, amikor egyetemista lettem. Van aki régi könyveket akar eladni, van aki meg borotvapengét. Egy nő rendszeresen kéreget, és még azt is megkérdezi hogy pécsi vagy-e? Aztán elkezdi a mondókáját, aminek az a vége, hogy nincs pénze, és adnál-e neki. Sőt, még odáig is elmegy, hogy megkérdezi, hogy laksz, mert ő majd megy és visszafizeti.. ahham, hát persze :) De a kedvencem a fazon, aki aprót kér tablettás borra, mert "szőlőérzékeny" :D neki adok, jó a dumája.
Egyébként mostanában nem rajtuk vagyok kiakadva. A WWF és Greenpeace toborzói sokkal idegesítőbben nyomulnak. Saját megoldásom: Ha látom, hogy kint álldogálnak, és pont arra kell mennem, gyorsan előkapom a telefonom, mintha épp hívnának :)
Idővel megtanulja az ember őket kikerülni, illetve udvariasan elutasítani.
Egyébként ha határozottan közlekedsz, meg sem szólítanak.
Van egy trükk, hogy előtted lehajol és úgy csinál mintha felvenne valamit, majd mutogat egy aranygyűrűt, hogy nem te hagytad e el, mert ha igen, akkor visszaadja, de adj érte x Ft-ot, illetve ha nem is azt kérdezi, hogy te hagytad e el, akkor azt mondja, hogy neki nem kell odaadja neked 1000 Ft-ért, és még árcédula is van rajta általában, amin természetesen 25-30 ezer Ft van ráírva.
Persze a gyűrű nem ér semmit.
Páromat verték át valami több 10 perces vetítéssel, hogy lerobbant a kocsi és nincs pénz a mobilon, és adja kölcsön a mobilt, meg adjon 2000 ftot, és hol dolgozik mert holnap oda visznek neki 5-öt csak most segítsen :) hát nem jöttek.
Hazajött, azt mondta ha ez is kamu, akkor megérdemli a pénzt mert annyira jól csinálta!
Ezek vannak igen :)
Néha olyan ötletesek az ember be is nyel egyet-kettőt :)
Szeptembertől suli végett elkerültem egy nagyvárosba,és napi szinten belebotlom valami kéregetőbe,árusba.
Leggyakrabban hamis parfümmel zaklatnak,és jönnek is utánunk,de volt olyan,h a pasi kiállt a lakása elé és azt mondta,h van eladó almája,nézzük meg a lakásán.Egy nő sokszor lekapott azzal,h vegyek tőle sálat,ami a nyakában van:D
De kértek már 50 eurót kölcsön,mert állítólag az illető elveszetette a pénzét,és kell neki buszra.
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek, ha a munkatársaimat, vagyis a tényleg hétköznapi embereket nehezen viselem, a témáik zavarnak inkább? (Tv, híradó, pletyka, stb)
- Mi a véleményed az adomány gyűjtőkről? Házalókról, kéregetőkről?
- Ha striás lettem hizás miatt (lábam, kezem) akkor fogyás után lehet még olyan feszes a bőröm, mint régen? (a csikok nem zavarnak)
- Koldusok, kéregetők
- Áruházi kéregetők, téged zavarnak? Vagy csak engem?
- Téged nem zavarnak a fölösleges, értelmetlen válaszok egy fórum kérdésnél?