....Te otthon tárolnád szeretted hamvait? Vagy inkább a temetőben a helye?.... (beszélgetős fórum)
Sziasztok.
Én nagyon rossz érzéssel járok ki a temetőbe, pedig szüleimet már csak ott látogathatom:(
Épp ezért, kértem a családomat, ha meghalok hamvasztassanak, és a városban az egyik új templom alsó részében lévő urnafalba rakassanak. Apukámat is oda szerettem volna, de tudom, anya mellett akart lenni. Ez egy köztes megoldás, nem is temető, de nem is otthon.
Sziasztok!
Édesapám 1976-ban vidéken lett eltemetve, de miután jó pár éve pestre költöztünk anyukám egyre kevesebbet tudott elmenni hozzá. Ezért úgy döntöttünk, hogy exhumáltatjuk, és hamvasztást kérünk. Ez meg is történt, és most egy egyszerűbb, de szép urnában otthon van.
Édesanyám akarata szerint halála után együtt szeretné ha elszórnánk.
Van benne valami, amit írsz. Bár sose kelljen megtudnunk.
Bár férjem anyukája bringával ment a főúton, amikor elütötték. De eszünkbe nem jutott oda tenni semmi síremléket, még koszorút se egy fára.
Ki tudja, mi a kevésbé rossz megoldás...
Férjemmel beszélgettünk erről, ő határozottan azt mondja, hogy kell a temető, mert kell egy emlékhely. Ahova ki lehet menni.
Ehhez képest, amikor az ő első felesége nagyon fiatalon meghalt, akkor az asszonyka szülei kiharcolták, hogy a szülőfaluban legyen eltemetve a lányuk (150 km-re van így a férjemtől és a gyerekeitől).
És ugye, férjemék elutaznak oda egyszer anyák napján, meg egyszer Mindenszenekkor. Tehát ebben az esetben pont nincs sok értelme, hogy van egy sír a temetőben. Jó, most még az asszonyka testvérei rendben tartják a sírt, mindig szépen rendbe van téve, mire a férjemék mennek. Na de mi lesz később.
Én a magam részéről egyre inkább a hamvasztás és szórás mellett vagyok.
Hát ez az...ez igazán kényelmes lenne nekünk-DDD
Még a felhők mögül is pofáznék:):)
Ez tetszik, ilyet én is kérek majd:)) Kristályban akarok lenni majd:)))
Nem hallottam még, de ez tényleg jobb mint az egész urna otthon".
Én is a hamvasztás,meg a szórás mellett vagyok.
Nálunk is messze laknak a gyerekek.Egy évben egyszer jönnének ki?
a 80-as hsz-t értelmezd nekem-DDDDDDDDDDDD
pitla, meg a temető?.):):) tehát temetőben szeretnél nyugodni?:)
Na, én temetést sem kérek!
56 000 ft-ért mond beszédet a pap....
További ajánlott fórumok:
- Hogyan dolgoznád fel, ha elvesztenéd egy szerettedet?
- Megemlékezés Zámbó Jimmyre a csepeli temetőben Január 26-án szombaton, 13 órakor
- Amikor/ha megtaláltad azt az embert, aki mind közül a legjobban szeretett téged... Te is annyira szeretted? Vele maradtál?
- Álmodtál már halott szeretteddel?
- Tegnap szörnyű dolgot láttam a temetőben
- Volt tamagochid? Szeretted? Milyen állatkád volt?