Te mit tartasz abszolút felelőtlenségnek? (beszélgetés)
Szerintem a legnagyobb felelőtlenség: úgy gyereket vállalni, hogy nem tudod önerőből eltartani(tehát nem gyesből és cső-ből)
Nekünk 4 gyerek van,de amit utánuk kapunk pénzt, minden hónapban a start számlához hasonlóra tesszük
Igen,de az is felháborító -hogy azóta több száz cigány nő tiltakozik és a polgármester lemondását követelik.
Miért is????
Mert valaki végre ki merte mondani a VALÓSÁGOT????
Ez az ország fog egyre és egyre mélyebbre süllyedni.
Mert akik dolgoznak kevesebben lesznek,s "segílyesek" egyre többen...csak a következményekbe kéne belegondolni...
Nem vagy egyedül, engem is ezért ért megannyi kritika itt a hoxán. Még mindig Veled értek egyet és nem azzal aki a semmire bevállal pár gyereket, utána meg tartja a markát. A jogaikkal élnek, a kötelezettségeiket pedig másra hárítják. Sokan gyes-gyedre menekültek a munka elöl, úgyhogy örömmel fogadtam a jogosultsági határ felemelését. Legalább néhány potyautast sikerül kiszűrni.
Pár hete nagy port kavart az újságban, az egyik kisebbségi település polgármesterének vallomása, arról hogyan próbál a roma kisebbség több csp-t lehívni. Megdöbbentő!
Igen,ez a szomorú ,s egyben ijesztő is!
Vagy fogalmazzak úgy,hogy dühítő???? Ez az igazság!
Imádtam a fiam csecsemőkorát,imádtam "babázni",s olyan hamar felnőtt...
Sokszor átrágtuk ezt a kérdést a párommal,de mindig oda jutottunk,hogy nem mertük vállalni.:(
Most már késő is lenne,de mindegy is,hisz sajnos most még inkább nem mernénk...
Ők meg??? Egymás után,mintha kötelező lenne...majd az állam felneveli...
Ezért vagyunk egyre kevesebben az országunkban :(.
Sajnos ,mi is így ítéltük meg a helyzetet,ezért van "csak" egy kamasz fiam.
“Az ember filozófiája nem szavakban fejezhető ki a legjobban, hanem a döntéseivel. Hosszú távon mi alakítjuk magunkat és az életünket is! A folyamat csak a halállal ér véget. És a döntéseink teljes mértékben a saját felelősségünk.” (Eleanor Roosevelt)
“Mindenki maga irányítja sorsát; mi magunknak kell megteremtenünk boldogságunk okait. Csak mi tartozunk ezért felelősséggel, senki más.”
(XIV. Dalai Láma)
Az én véleményem is ez!
Nekem az ismerősömék állnak ilyen "jól"!
A mostohatesómék havi törlesztőrészlete 117.000-
Ebből a lakástörlesztés 19.000- De legyen minden szobában tv, hifi, minden gyereknek (3 van) külön számítógép stb. Minden hitelre. A család havi összjövedelme 250.000-. A részleten kívül még jön a rezsi,ami 50- és 60.000 közt van. A legnagyobb gyerek most első éves egyetemista, a másik kettő középiskolás. 10-én van fizetés, de 15-én már nincs mit enni. Na! Ez a felelőtlenség! Persze ez csak az én véleményem.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek felelőtlenség 20 esetleg 18 év alatt gyereket vállalni?
- Gyermekem szeptember óta egyedül jár óvodába, szerintetek felelőtlenség ez?
- Szerintetek melyik a nagyobb felelőtlenség, megtartani a babát ha nincs anyagi biztonság vagy elvetetni?
- Ti nem érzitek felelőtlenségnek, ha a leendő anyuka a terhessége 12. hetéig nem megy el orvoshoz?
- Amióta abortuszom volt, minden alkalmat megragadnak a szüleim, hogy a fejemhez dörgöljék, milyen felelőtlen voltam! Mit tehetnék?
- Szerinted felelőtlenség, ha nők vállalnak úgy babát, hogy az apuka már 60 körüli?