Szerinted felelőtlenség, ha nők vállalnak úgy babát, hogy az apuka már 60 körüli? (beszélgetés)
Ja, nem tartom felelőtlennek őket-pláne, hogy bármilyen korosztályt nézel rengeteg az elvált anyuka, apuka.
Én többre értékelem a kellő érzelmi intelligenciával, ön és társismerettel közötti házasságokat, mint azt, hogy hány évesek között köttetik.
Szia!
Igen van 2 gyereke. Ő is akart közös babát. Szüleim elfogadták, ők már "hozzászoktak" ehhez. Meg azt látják, hogy boldog vagyok/vagyunk és szerintem ez a lényeg!
Remélem nem veszek el semmit a kisfiamtól, neki mindent szeretnék megadni. A férjem nagyon szereti őt, kisfiam is már most rajong érte (már amennyire egy 5 hónapos baba tud ilyet), szerintem az a lényeg hogy szeretetet kapjon. A többi nem nagyon számit.
Hogy félek-e? Nem. Annyi minden miatt félhetne az ember. Kár lenne ezt a rövid életet ilyennel elrontani. Én hiszek Istenben, hiszem, hogy a legjobbat kapjuk. Aggodalmaskodhatok éppen, de mire mennék vele?! Sose tudhatjuk mit hoz a holnap!
Az legyen a legnagyobb problémája,hogy az unokájának fogják nézni.
Inkább,tudja elindítani a gyermeket az életbe.
Ez a legfőbb gondjuk az idős apukáknak.
Aki hatvananak szül gyermeket,az minden bizonnyal kellőképpen mérlegel előtte-felméri,hogy képes lesz-e egyedül felnevelni a gyermekeit.
Amennyiben nem,bizony nagy felelőtlenség belevágni.
A férjednek voltak már nagy gyerekei? Ő is szeretett volna babát ilyen idősen, vagy látta, hogy te mennyire szeretnéd, és ezért vállalta?
Benned nem volt kérdéses vele a gyerekvállalás?
Nagyjából apukád korabeli lehet, hogy fogadták a szüleid a hasonkorú vőt? Nem félsz a jövőtől? Nem érzed, hogy a kisfiadtól "elvettél sokmindent- vagy lehet, hogy elvettél" - egy ilyen idős apukával? Írod, hogy nem az anyagiak befolyásoltak, miben más ő,mint a te korosztálodbeli pasik?
Nekem a húgom jár hasonló cipőben, ő most 26 éves, a barátja pedig 54. A férfinek van egy 21 és egy 18 éves gyereke, ő már szerintem nem akarna, de szereti a húgomat, akin meg kitört a bébiláz, otthon meg a szüleim miatt áll a bál. Én féltem, de az ő élete, nem akarok semmilyen tanácsot adni neki, hogy aztán engem okoljon, meg aztán mindenki csak a saját életéért a felelős. De azért kár lenne tagadnom, hogy aggódom érte is, meg egy esetleges baba jövője miatt is.
A magam részéről nem vitáznék senkivel ebben a kérdésben.
Mi jól érezzük magunkat ez a lényeg.
Hogy meddig? A jó Isten tudja.
Aztán magasról teszek rá,hogy ki mit gondol.
Nem állok neki győzködni senkit-szívből kívánok olyan boldog és harmónikus kapcsolatot mindenkinek,mint a miénk:DD))Puszi:))))
Sziasztok!
Még nem olvastam teljesen vissza, de rajta vagyok.
Tapasztalatból szólok hozzá! A férjem 56 éves, idén született a kisfiunk 3 évig próbálkoztunk végül lombikbaba lett.
A hozzászólásodra csak annyit mondanék, hogy a férjem a kapcsolatunkba kb. 3,5 milliós adóssággal érkezett. Jómódúságról asszem nemigen beszélhetünk...
Megint egy topic amiről lehet vitatkozni. Ugyanaz, mint a 40-45 évesen szülni fórumba.
Szerintem egy 60 éves ember igenis öreg hozzá, hogy gyereket csináljon , úgy, mint egy 45-46 éves nő a szüléshez.
Gondolom sok pasi azért is vállal gyereket ennyi idősen, mert fiatalabbnak szeretné érezni magát. Csakhogy a sejtjei attól még nem fiatalodnak meg.
Bírom , hogy jönnek újból a példák, hogy huszon-harmincévesen is halnak meg apukák.
Nem vitatom, elő-előfordul, de NEM EZ A JELLEMZŐBB, ha összevetjük hatodik X-et betöltő emberekkel.
Akkor az én férjem már túl van az átlag életkoron.
Két gyermekünk van-akik intelligensek-fiam 6 éves,és sakkozik,kiváló a logikai érzéke-ezen kívül is -igen eszes gyerek.
Ehhez persze hozzájön a genetika,hiszen az apjuknak 4 egyeteme van,és komoly koponya:))
8 éve vagyunk együtt,egy jól működö kapcsolatban.
Persze,meghalhat bármikor-de egy fiatal is megpattanhat,ahogy a környezetemben sok esetben előfordult már:(
:))
akkor már majdnem közös a nevező :)).
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek felelőtlenség 20 esetleg 18 év alatt gyereket vállalni?
- Gyermekem szeptember óta egyedül jár óvodába, szerintetek felelőtlenség ez?
- Szerintetek melyik a nagyobb felelőtlenség, megtartani a babát ha nincs anyagi biztonság vagy elvetetni?
- Mikor kell vinni egy 8 hónapos körüli babát az ügyeletre, ha leesett az ágyról?
- Egy év körüli babátoknak milyen fürdőjáték vált be?
- Hova utaztatok 1 év körüli babátokkal nyáron és mire figyeltetek? Horvátországba elmennétek?