Mikor kell vinni egy 8 hónapos körüli babát az ügyeletre, ha leesett az ágyról? (tudásbázis)
Nekem is a figyelős dolgokat mondták el az ügyeleten, mikor felhívtam őket. Esni sehonnan nem esett még le, de ő mindig nekirohan valaminek. Jó fél éve teljes futási sebbességgel az asztalnak rohant. Sírni szinte nem sírt, puklija hatalmas lett, de hála az égnek nem lett baja-figyelő szolgálatot teljesítettem nála három napig (addig lehet baja, azt mondta nekem az ügyelet).
Mikor járni/futni tanult, akkor el se múlt a három napos figyelés, indult a következő, annyit esett-kelt. Ha állandóan kórházba rohantam volna, akkor minimum két hónapot ott kellett volna töltenem vele. Most már vigyáz a fejére, megtanulta, nagyon szépen esik :-).
Volt ismerősöm, aki bevitte a gyerekét a kórházba, SEMMIT nem csináltak a gyerekkel (röntgent sem!!) 3 napig, Anyuka egy sámlin virrasztott mellette, naponta egyszer bementek vizitelni a dokik, oszt jó napot (a gyerek nekiesett a szekrénynek, ő is 8-10 hó körül volt).
Jaj, ez a kukis történet nekem is fájt most, ahogy belegondoltam...
És is már hallottam többektől, hogy leesett, legurult az ágyról a gyerek... De biztos nem mindegy, hogy hogyan landol, milyen magasról, meg hogy hová...Magamat okolom, pedig már régóta csináljuk felkelés után, hogy kb. 1 órát jágyszik még az ágyban, körülkerítve, hát ma megmutatta, hogy még sincs így biztonságban...
Sajnos én is jártam már így, szerintem kevés gyerek ússza meg az ágyas kalandot.
A nagyobbik 7 hónaposan járt így, hívtam a mentőket, mert rettenetesen visított, röntgen következett. Megjegyezném, hogy a mentősök kiakadtak, amikor kijöttek, hogy ezért felesleges volt őket kihívni...
Szerencsére nem lett baj belőle. A következő 1-1,5 évben még 3 alkalommal mentünk röntgenre, illetve ügyeletre...azóta is eleven gyerek, csoda hogy mindene egyben van.:)
Egy alkalommal a kukiján szakította fel a bőrt! Pontosabban ahol kezdőik! Meztelenül elfutott előlem és gondolta, hogy beugrik a kiságyba...hát volt amilye fennakadt. 1 cm-es nyílt seb, ügyelet ismét...
A másodiknál úgy jártam, hogy elaludtam szoptatás közben, 2 hónapos volt és egyszerűen lepottyant az éjszaka közepén. Azóta is bánt a dolog, rettentően megijedtünk, de nem lett baja.
A pici pedig ha kell, ha nem feláll mindenhol és bumm...pedig körberakom mindennel, erre mászik tovább, áll fel máshol. A nagyobbak egyszer eldőltek, óvatosabbak lettek. A picurka pedig nem tanul az esetből. Feláll és rugózik, majd eldől...
Jól tetted! :)
Jobb igy, hogy megbeszélted a saját dokival.
Beszéltem a dokival.
Ő is hasonlókat mondott, mint ti:
Akkor vigyem azonnal az ügyeletre, ha
orrból, szájból, fülből vér szivárog;
aluszékony, bágyadt;
ha nem tudom megnyugtatni, extrémül sír;
hányásnál, eszméletvesztésnél;
nem mozog, zavarja fény, s hangok;
szeme lefelé néz;
kutacsa kidomborodik.
Aztán mondta, hogy figyeljem a hőmérsékletét is.
1-2 napig mindenképpen figyeljem...
Ha nem vagyok magamban biztos, akkor kijön délután, hívjam fel.
Most alszik a kicsi. Evett rendesen, játszott, nevetgélt, szóval nem vettem rajta észre semmit...El sem mozdulok most melőle...
Húúúúúúúúúú, akkor mi vár még ránk!!!
Mondjuk nálunk meg az egyik rokon kisfiú olyan 7-8 éves lehetett, mikor bemászott az üvegasztal alá, s fel akart ott hirtelen állni. Gondolhatod! 3 felé törött az üvegasztal üveg része. Majd az ütő megállt bennünk, de nem lett a gyereknek semmi baja. Na, most már tényleg megyek tel.szám keresésre...
hm.majd felmászik egyedül és ugrik:)
nem ijesztgetni akarlak-de egyre ügyesebbek.
az enyém tegnap kiszakította a konnektort a falból a fal mellett játszott a játéka meg beakadt a konnektor sarkába és ahogy magához húzta a játékot jött az egész,és ez még nem is a legvadabb történés.
amikor járni tanult ráesett a kis asztalra a tarkóját verte be.
Ha bizonytalan vagy, nyugodtan hivd fel a mentőket máskor. Inkább tőlük kérdezném meg, mint egy fórumon, mert ők egyből tudják a válaszokat.
Nem feltétlenül mondják azt, hogy vidd be, csak elmondják, hogy mire figyelj és mikor vidd be azonnal. 104 a telefonszámuk és ott is emberek dolgoznak, nyugodtan, bármikor fel lehet hivni őket. Azért vannak.
Úúúúgy kell ezekre a csöppségekre vigyázni. És napról napra jobban. Bármikor történhet vmi baj...És még a vírusoktól féltettem a legjobban!!!!:S Itthon is történhet villámgyorsan vmi baj...
Az ágyon az életben többé nem hagyom, még rendesen körülbugyolálva sem!!! Tanultam ebből!!!!!!!!!!!!
Szia!
Nemrég én is így jártam 6 hónapossal.Azt mondta a védőnő barátnőm, hogy 2 órán keresztül figyeljem a hasát, hogy puffad-e, keményedik-e?Mert akkor van baj.
Nekem hasra érkezett...
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek! Kisfiamat vasárnap hajnali fél 4 körül be kellett vinni az ügyeletre mert lázas volt...
- Férjem most ment az ügyeletre fáj a hasa jobb oldalán egy ponton és meg is van kicsit dagadva kitapinthatóan!Mi lehet ez?
- 5 hónapos baba leesett az ágyról, lehet valami baja?
- 9 hónapos kisfiunkat most vitte apukája az ügyeletre, mert az orrnyerge úgy tűnik fel van duzzadva, mi lehet ez?
- A gyerek hány éves korától kötelezhet a munkáltató ügyeletre?(közalkalmazottaknál)
- Miskolcon az gyermekorvosi ügyelet hogy van? Hétvégén napközben is be lehet vinni a gyermeket az ügyeletre?