Te milyen gyakran mosod az ágynemüt? Nem a huzatot, párna, paplan... (beszélgetős fórum)
"Vicces,hogy ide-oda kóborolt,de mikor le kellett vinni az elsőről 4 megtermett pasi kellett hozzá,olyan nehéz volt!"
:)))
Pedig igazán lemehetett volna egyedül.:)
Hála az égnek,a csempét nem...rögtön az ajtó felé vette az irányt. Menekült a meló elől.
Aztán egyszer szétnyílt a dob menet közben. Ez lett a veszte!
Vicces,hogy ide-oda kóborolt,de mikor le kellett vinni az elsőről 4 megtermett pasi kellett hozzá,olyan nehéz volt!
A hátsód...
A barátnőmnek az első automata gépe, kicsi volt pedig (voltak ezek a kis Hajdu, vagy mi a csuda volt a nevük, felültöltésű gépek), szétverte a fürdőszobát. Mert elindult, amikor elkezdett centrifugálni.
Mondjuk az én első gyümölcscentrifugám is ámokfutásba kezdett, de ő csak az asztalról esett le, meg sem tudtuk fogni, mert rezgett az istenadta. Csak nálunk közelebb volt a konnektor.
Gondolom a fennvaló így figyelmeztetett, hogy ideje nagytakarítani a konyhában.:)
Ja, csöpögött, miközben kiraktam 2-4-10 minuszban...brr...amúgy évekig mostam egy pelenkamosógéppel, a hónom alá kaptam, akkora volt, elszakadt a gépszíjja, és már nem lehetett kapni, esküszöm, két cipőfűzővel ment hónapokig...
Az első félautomata gépem (ami még nem centrifugált) egy csoda volt...ami meg centrifugált is...áh...nobel díjat adnék a kitalálójának....
Az biztos más volt!
Én a szárítóval együtt tologatom, nem szedem le fagyottan, majd csak akkor, amikor bent megszáradt.
Én nem kint teregetek, hanem bent a meleg szobába, majd ha kiteregettem, kitolom a szárítót a ruhával együtt:D
Majd néhány óra múlva be, és utána hamar megszárad és illatos lesz.
Ugye?:D
Én is viszem ki az erkélyre nem sokára a szárítót.
Akkor ott a motorral van baj. Így kezdte az enyém is, hogy először vizesebb maradt a ruha, majd totál vizes. Forgott, de nem centrizett, szerintem olyan 3-4 hónapig csinálta ezt, mire megdöglött teljesen, mert addigra már nem is mosott ugye rendesen, mivel a mosószeres vizet is ki kell centrizni mielőtt öblítővizet tesz, majd azt is kicentrizi majd öblítős víz és megint centri. Hamar észrevettem, hogy koszos maradt, meg vizes is, a szerelő azt mondta, hogy az új motor annyiban van mint egy új mosógép, így becseréltük.
Csalóka, ha a szivattyú megy, meg forog a gép, az ember azt hiszi, hogy még megyeget a centri. De ha már nagyon kis adagokat is csuromvizesen veszel ki, az a gép cserélnivaló. Esetleg ideiglenesen vehetsz egy pici centrit mellé, amíg nem akarsz újat venni.
Kipróbáltam már többször is ezt a módszert, de nem érdekli! Pl. egy vastag kardigánt nem is érzékel, de végigcsinálja a programot, mintha centrizni, utána pedig ömlik belőle a víz. :(
Volt amikor külön erre a célra rendszeresítettem egy törülközőt, és azt be kellett tennem mellé, úgy hatásosabb volt.
Írta valaki a merino-t, ki lehet mosni, gyapjúmosás program vagy kézi mosás programmal. A mostani mosógépeken pedig van már paplan program is, már amelyik befér, ezzel nem törik meg a pihetoll sem, amikor centrizik, mert óvatosabb, 2 irányban centriz. Régi mosógépeken ennek megfelelő program a kézi.
Nekem egy 8kg kapacitású mosógépem van, de a mienket nem teszem bele, mert akkor is túl nagy 2x2 méteres házaspaplan, úgyhogy viszem a tisztítóba. Régebben a kis paplanokat is odavittem mert a régi mosógépembe még az sem fért be, sőt a párnák sem, mert hosszúkásak.
Szerintem aki nem akar kockáztatni, hogy megtörnek a pihék, stb. nyugodtan vigye tisztítóba, ott perboráttal és más vegyszerekkel, alkohollal mosnak, ami nem teszi tönkre és nem tapad össze. Évente 1x a csere alkalmával szokás ezt és aztán a tisztát a legközelebbi használatig érdemes a zacskójában tartani, használat előtt kiszellőztetni. Április-májustól szeptember-októberig a nyári paplan van fent, amikor cserélem, akkor rögtön elviszem a tisztítóba vagy kimosom, ami befér a gépbe.
Ha a pihék összeragadnak, azt szét kell szedegetni kézzel és újra habos, puha lesz.
A párnákra szoktam tenni egy fehér védőhuzatot és csak efölé teszem a rendes párnahuzatot.
Mi az ágyneműt hetente cseréljük, télen pedig 2 hetente és ilyenkor a párnahuzatot cseréljük hetente, mert a fej izzad a legjobban, de nyáron meg ugye mindenünk jobban izzad. Viszont heti párnahuzat cserével is megvan az a friss érzés télen, a többit elég 2hetente ilyenkor.
Ja, párnából én jobban csípem a habszivacs, vagy művatta tömésűt, mert ebbe tuti nem megy az atka és a mosógépbe csak bevágom, nem veszti el a formáját sem, hamar szárad, még aznap, és este tehetem is vissza, akár 3 havonta meg lehet csinálni.
Persze, csak képzeld el, nekem életem fénykorában nem volt centrifugám. És nekem a kézzel kicsavart, még csepegő lepedőket kellett kiteregetnem az udvarra. Ami másnapra megfagyott, és leszedni sem lehetett a drótról.
Brrr...álmomba sem jöjjön elő...