Szerintetek érdemes ágyneműt varratni? (beszélgetés)
Ismerek!
A tükör elé állsz, és megkéred a szemben lévő hölgyet, hogy régi barátságotok kedvéért varrja meg az ágyruhádat.
:-)
Bármi mást varrok mindig úgy csinálom mintha magamnak varrnám.
Nászasszonyomnak varrtam egy futkosós táskát, a zsebek belül az ő igénye szerint.
És mindig megtalálom a hibát, hol nem pontos valami ;(. A funkcióját betölti, az a lényeg, meg hogy igen, meg tudtam varrni. Valószínű aki csak látja nálam, a táskát, nem látszik hol voltam pontatlan
Ha saját magad el tudod készíteni / van varrógéped /
akkor nem számítjuk a varrással eltöltött időt, mert a jutalmadat megkapod : ez a sikerélmény .
Ez a pozitív érzés is fontos a mai életben.
Jut eszembe. Nagyon rég 3 féle kreppből varrtam a lánynak takaróhuzatot, mert épp csak ez volt a megfelelő méret... És nem kell szerintem ezt vasalni, azt a jó kis gyári mintát elveszíti.
5 évig biztosan tudta használni. ( Nem egy huzamba ki lett mosva amikor aktuális volt ).
Na én is olyan vasalós párti vagyok,de az ágyneműnél ezt elkerülöm a kreppel:)
Azért gyűrték össze azt már eleve:)
Nálunk megszűnt a beszerzőhely.:(
Szerintem megérné varratni. Ugyanis a mai ágyneműk nagy része kínai eredetű. Nem volt kilyukasztva a gomblyuk. És a varrás minősége se a legjobb.
Ma én is ezen gondolkodtam.Hallottam már mástól,hogy varratják.Ha ingyen az anyag,akkor ok.De ha meg kell venni??
Pl én a krepp vastag anyagot szeretem(nem kell vasalni:)
Szerintem nem érdemes!
Mire megveszel hozzá mindent és megvarrsz egy garnitúrát egy napba, vagy talán többe is telik.
szerencsém volt a tavasszal, a függönyömet sikerült olcsón megvarratni, 100ft volt métere.
(450ft volt az egyik függönyboltban)
Ilyen javitó varrodát kell keresni, hátha sikerül.
De egy 1000-ért még a szomszédnéni is megcsinálja, ha nem nagyok az igények.
Varratni semmiképp sem, főleg ha meg tudom csinálni (és időm is van rá).
Pont ma hoztam el nagymamáméktól a dédanyám hetvenéves, kézzel hímzett ágyneműgarnitúráját, épp ki akarta dobni.
Így van!Akinek varrógépe van,simán meg tudja varrni.Nem olyan bonyolult!:)
Varratni biztosan egy vagyon,annyiból készen kapsz!
160 X 200 as ágyra nehéz lepedőt találni. 1 lepedőt úgy készítettem, hogy szétszedtem 1 turis takaró huzatot. Szűk lett így is :(.
Én is szeretek kényelmesen aludni..
Ami engem illet, én örökösen elégedetlen vagyok a standard ágynemü-, paplan-, matrac- & ágyméretekkel. Nagy a helyigényem; szeretek kényelmesen "szétterpeszkedni" & nem szeretek kis helyen nyomorogni.
Ebböl az következik, hogy nagyon jó ötletnek tartom az ágynemüvarratást. (Persze, gondolom, hogy neked nincsenek ilyen kritériumaid... ☺)
Nem érdemes, ha csak nem találsz valakit aki tök olcsón megvarrja .
Nem olyan nagy dolog, akinek van varrógépe az meg is tudja csinálni.
Bocsi, először is: varrat - 2 "rr"
Ha már meg van az anyag, akkor érdemes megvarratni, szerintem. Én már magamnak varrtam, és most is tervezem, nekem viszont nincs anyagom:-(