Te milyen dalt énekeltél/énekelsz a pocaklakódnak? (beszélgetős fórum)
Ha víz alá merülünk, mit hallunk a fenti világ zajából, és főleg mennyit értünk belőle? Nem sokat.
Magzatvízzel telt fejletlen halószervvel placentán, méhfalon, hasfalon keresztül vajon mennyit hallhat egy magzat?
Nekem oly mindegy, hogy te hogy hívod a gyerekedet. Én sem szólok bele. Most pedig ne itt offolj, mert a moderátor törölni fogja a nem a fórum témájához tartozó hozzászólásokat.
Mindenki úgy hívja a babáját, ahogy akarja. Na meg a gyerekét is. Nincs jogod beleszólni. Ha neked meg a csőlakó tetszik, akkor hívd úgy, és kacarássz rajta reggelig.
ha a csoben lakik valaki, az meg csolako ezek szerint:)
najo mind1:)
nekem nem baj, csak mindig a csolako jut rola eszembe..
ez divat gondolom, ha valaki nem igy hivja a babajat, akkor az nem meno
meg a vacsi, telcsi, kapcsi, vagod? vagy nem vagod? meg hasonlo
Ha úgy írom, hogy a kisbabádnak, akkor lényegében már a megszületett babára gondoltak volna többnyire. És olyan fórum már van.
Viszont más, amikor még a várandósság alatt énekelgetünk a gyermekünknek. És gondolom tudod, hogy a várandósság alatt embriónak, majd magzatnak is nevezzük a babát.
Ez egy becézés. Ahogy a baba-mama kommunikációt is elnevezték lelki köldökzsinórnak. Miért baj ez?
Én is kérdeztem már ilyent:)
Nekem az aladdinból az Új élmény jött így.
Csak a "Téged hívlak, Te szép hercegnő" helyett, szép kis gyermeket énekelek.
A múltkor már rájöttem, hogy elég merész ez a dal. A végén az van, hogy utazzunk át, sok éjszakát, csak te, meg én. Ha a gyerkőc komolyan veszi, tán éjszakánként nem is fog aludni. :D
Köszi a jó tanácsot! Úgy szoktam, hogy néha zuhanyozás után a tükör előtt a pocakra teszem a kezemet, és úgy énekelek.
Tényleg, a Hová mégy te kis nyulacska is nagyon aranyos. :)
Én sokat énekeltem a Hová mégy te kis nyulacskát.Születése után is megismerte és megnyugodott ha hallotta.
Teljesen mindegy mit választasz,a lényeg hogy sokat énekelj.Ne házimunka közben,nyugodtan ülve és csak a babára koncentrálva.Ez a lényeg.
Az ohájó nem meredek babanótának?
Amúgy annyira szép a zenéje, de elég érdekes... :)
Köszi a tippeket.
A lencsi lány az egyik kedvencem, és a tavaszi szél is.
Én meg a Mackó testvér c. mesében találtam egy nagyon szép dalt, és megtanultam. A boldog lettem én. :)
Na meg Aladdin, és az altatók. És kifújt.
De már kaptam pár jó ötletet. :)
Én a "Bodzavirágból, bodzavirágból hullik a hullik a sárga virágpor......." Nagy kedvencem iskolás korom óta. Amikor pici volt a lányom mindig énekeltem, de amióta nagyobb már másokat. Most hogy újra várandós vagyok a pocaklakó azt hallgatja amit a kicsivel éneklünk, így lesz választás:-)
Este a "Tente baba tente...." Így a tesónak is ezt fogom.
mi babazenét hallgatunk minden nap, meg vettem egy felhúzós napocskát, ha érzem, hogy "nyugtalan" akkor felhúzom neki,s lenyugszik
kivi leszek, ha megszületik felismeri e majd
Vukk
A mai napig mind a két gyerek nagyon szereti.Baba korukba is szerették hallgatni,s én éreztem,hogy kötődnek ehhez a dalhoz:)