Te kiváltod CHF hiteled Forint alapúra? (tudásbázis)
köszönöm szépen a tapasztalatokat,véleményeket!
közben ma mégis bementem az otp-be:jól elkeserítettek:a törlesztőm annyi lenne,mint múlt hónapban a legmagasabb állásban volt a svájci frankos
max akkor lenne kevesebb,ha hosszabb futamidőre vennénk fel
elvileg meg is kapnánk,mert többet ér a ház-még:-(-,mint a hitel,
de mint írtátok egy valag pénz lenne az átváltás
kedves ismerős bankos hölgy szavai "én még várok kicsit:ezt is emelik,azt is emelik,akkor minek vállaljam be a tuti magasabbat?!"
Akkor nektek ott szerencsétek van.
Nekünk anno 8 millióra becsülték fel a házat, most kellene nekünk 7,2, ehhez min. 10-re fel kellene értékelniük, hogy kikapjuk a 7,2-őt.
jaj és azt is mondták, hogy nem lehet tudni, nem garantálják, hogy a jegybanki alapkamat ne menjen feljebb, és ha ez megtörténik akkor ugyanúgy emelkedni fog a törlesztő, a megemelkedett kamat miatt.
Már amúgy most nagyon felemelték a kamatokat.
Mi is szerettük volna, én végig jártam az összes bankot, de lehangoló az eredmény. Ez csak tényleg annak jó akinek van zsebbe készpénze...
nekünk az otp-nél van, kb. 15 ezerrel lenne kevesebb a törlesztőnk, de az hogy elindítsam és végbe menjen az egész, 118ezerbe kerülne nekem és ebbe még nincs benne a 60-70ezres közjegyzői díj.
És ugyebár a forint hitelnél a ház értékének csak a 75 %-a terhelhető, így kutyásul fel kellene értékelniük a házat, de megmondták, hogy ez most meg biztos nem fog menni, mivel nagyon alacsonyak a lakásértékek :-(((
Vagy megmondták, hogy még1 lakás kellene jelzálogba :-(
Na mondhatom ez tényleg nagy segítség az államtól :-((((
Gondolom nem vagyok egyedül:-( aki azon morfondírozik,hogy váltsa vagy ne váltsa svájci frankos hitelét forint alapúra.
Bankokban még nem voltam,csak a net-en kutakodok:egyre elkeseredettebben:magasabb lenne a törlesztőm,mint most,ha átváltanám.
Vélemények,tapasztalatok érdekelnének mindegyik bankkal kapcsolatban!
További ajánlott fórumok:
- Adnál nekem 5 forintot?/CSAK játék, mert kiváncsi vagyok mennyi gyűlne össze..:)../
- Adj 10 forintot
- Mennyi pénzből tudnál kényelmesen kijönni havonta (feltételezve, hogy nincs hiteled)?
- CHF hitelnél szerintetek érdemes az állami segítséget kérni, vagy átváltani Euró alapúra, vagy forintra?
- Érdemes a svájci frank alapú hitelt, fix forint alapúra cserélni, lesz-e olcsóbb a svájci frank 5 éven belül?
- Van CHF, EURO JPJ hiteled? Hallottál a társulásról?