Tb nélkül mennyibe kerül a vérvétel az SZTK-ban? (tudásbázis kérdés)
Ha a doki bejegyzi, hogy ott jártál, egyszercsak kapsz az apeh-töl cseket.
Jobban járnál, ha valahohy megtudnád oldani a fízetést, ötezer alatt van havonta.
Nedjisten baj ér, kemény pénzeket kell fízetned.
Attól a naptól vagy jogosult, amelyik naptól fizeted a TB-t. Amíg nincs TB-kártyád, az APEH-hal kötött szerződést kell bemutatnod az orvosnál, ezzel igazolod, hogy jogosult vagy. Nekem anno ezt mondták az APEH-nál.
Amúgy érdemes utána kérdezni, mikortól fizesd, nehogy visszamenőleg kifizettessék veled a szeptembertől mostanáig terjedő időszakot is. (Már ha rászánod magad a TB fizetésére).
Lehet különben, hogy már nem kötelező fizetni a TB-t, de én nem hallottam, hogy ez megváltozott volna.
Úgy tudom, mindenkinek kötelező TB-t fizetni, ha van miből, ha nem :(
A vérvétel és a hozzá kapcsolódó laborvizsgálat márciusban 3050 Ft volt.
Nem rossz indulatból kérdeztem ne értsd félre.
Szerintem attól függ mióta nem fizeted. Nekem 1 hónapja nem volt érvényes a tb kártyám, akkor a patikában azt mondták, hogy kiadják a gyógyszert, de visszamenőleg be kell fizetni. (amúgy érvényes volt, csak az apeh összekutyult vmit:P)
Sziasztok!
Nincs TB-m...és ősszel el kell kezdenem egy orvosi kúrát, ami miatt néha vérvételre kell járnom...de nem tudom, ez mennyibe fog nekem kerülni...félek sokba:( Ha addig nem lesz munkám persze Tb-m se.
További ajánlott fórumok:
- Vércsoport meghatározás vérvétel nélkül?
- Hogyan lehet megszabadulni a "tű-fóbiától"? Avagy, hogy bírjuk ki a vérvételt, a lidokain injekciót és társait ájulás nélkül?
- Tudja e valaki PONTOSAN, hogy mennyibe kerül SZTK-s orvosi beutalóval, az SZTK-ban 1 db fog röntgenezése?
- Csináltatott valaki vérvételt és EKG-t nem SZTK-ban? Hol, s mennyiért?
- Dr. Héder János rendel még a XVI. kerületi SZTK-ban?
- 7. kerületi SZTK-ban (Csengery u.) tudtok ajánlani jó nőgyógyászt?