Távhős lakás fűtését akkor is ugyanúgy kell fizetni, ha nincs benne lakó, mintha van? (tudásbázis kérdés)
Én kézben tartom az ügyeimet és nem élek lakásban, házam van, így nem fogok meglepődni semmin.
A kérdezőnek válaszoltam, nem magamról beszéltem.
Nem tudnak! Ezzel nem kapcsolnak le a fűtési rendszerről, ugyanúgy kell fizetned alapdíjat és bizonyos díjat.
És mégis miért is számolnak el minimális átalányt? Hisz üres a lakás, nem? Nincs egyáltalán felhasználás! Ezt mondom, hogy a lakás hőmérsékletét mérik, nem a felhasznált energiát!
Az hogy nem kerül többbe, ezt a szolgáltató mondta valószinűleg, de majd meglátod az éves elszámolásodat, hogy mennyit számolnak el! Ha egy jól szigetelt lakásod van, ahol a szomszédok is fűtik az oldalfalaidat, akkor meg fogsz lepődni az éves díjon!
Le tudnak. Például úgy, hogy hivatalosan leszelik a fűtőtesteket vagy a szolgáltató plombálja le arra a hosszabb időre, amíg üres lesz a lakás.
A mérőórás lakásban lehet fizetni alapdíjat és egy alacsonyan megállapított, minimális átalányt, ami az éves leolvasásánál úgyis kiderül, hogy nem került több fogyasztásra, mert üres volt a lakás.
Alapdíjat minden esetben kell fizetni, mert ez egy közös rendszer, melybe akkor is be vagy kapcsolódva, ha nem vagy a lakásban. De azt, hogy a lakás üres, hivatalosan, írásban be kell jelenteni, hogy átalánydíjak és minden egyéb elszámolás tekintetében ezt vegyék figyelembe.
Miért érzem úgy, hogy ez nem történt meg... ?
A mérőórának is megvan a maga jelentése, de szerintem ezt te is tudod.
Amúgy meg ne feleselj, mert szólok a az óvónéninek, és kitesz a hóra :P
Nekünk 0-n van a fűtés, csak a csövek melege elég és így meleg vízzel együtt fizetünk 17.000 Ft körül. Abból mondjuk 4 a meleg víz. A többi a ,,fűtés".
56 nm a lakás.
Igen. Az átalánydíjat ki kell fizetni.
Ha van egyedi mérő felszerelve akkor a túlfizetést jóváírják a fűtésszezon végén a leolvasás után.
Persze.
A lakást fűtik, az nekik oly mindegy, hogy hányan élvezik a melegét.
További ajánlott fórumok:
- Miért járok mindig ugyanúgy a kapcsolataimban, miért taszítom a férfiakat egy pont után, amikor addig vonzottam őket, és semmi baj sem törté
- Ha valaki egyáltalán, soha nem akarja beoltatni magát, mikor jöhet el az az idő, hogy ugyanúgy éljen, mint vírus előtt?
- Szerintetek a kitépett haj ugyanúgy vissza nő?
- Miért kell ugyanúgy fizetnünk?
- Nem ugyanúgy szeretem őket
- Wc ülőke fertőtlenítő spray használata után te ráülsz a wc-re vagy ugyanúgy papirt teszel rá?