Tartósítószer mentes húskészítményeket hol tudnék venni? (tudásbázis)
Én is allergiás vagyok több mindenre tartósítószerre és sűrítőanyagra, illetve színezékre is. Persze nem az összesre, de a guargumi, a NA-glutamát és az NA-benzonát a legtöbb mindenben benne van (ezen felül még 2re). Ha "csak" tartósítószerre allergiás a kisfiad és tudod konkrétan melyikekre, minden címkét olvass el, egy idő után ki tudod zárni a konkrét termékeket. Én leginkább füstölt árút eszek, házit, sajátot, ha nincs akkor végig nézem a címkéjét a boltban lévőnek, mert általában a kolbászokat nem nyomják tele mindennel.
Pl.:csirkesonkából én sem találtam még olyat amiben a fentiek nincsenek benne, de már nem is keresem, pedig régen nagyon szerettem...
Nézd át, hátha jó lesz .
Nádudvari termékeket keress, honlapjukon allergén infó található.
Létezik házi használatra vásárolható sonkaprés, régebben viccesnek találtam, de adott esetben tényleg praktikus dolog.
itt nem annyira jellemző, hogy a bio boltok húskészítményeket is tartsanak. illetve attól, hogy valami bio, még egyáltalán nem biztos, hogy nincs benne tartósítószer.
ellenben akár a spar-ban is vannak olyan készítmények, amik mindenféle tartósítószertől és adalékanyagtól mentesek, de sajnos így fejből nem tudom, hogy melyik gyártó termékei ezek (ezért mondtam, hogy paleósoktól kell megkérdezni, ők vágják, hogy hol lehet "tiszta" húst venni:)))
További ajánlott fórumok:
- Húsok, húskészítmények
- Stelázsi: Kreatívan, mit mivel, cukor, tartósító nélkül, egészségesen, természetesen
- Tartósítószermentes húskészítmények
- Alkoholmentes bort hol tudok venni?
- Rozsdamentes acél tárcsát, amivel szántanak, hol tudok venni?
- Recepteket szeretnék cukor és tartósítószer mentes lekvár, ivólé, szörp, befőtt készítéséhez