Társasházi közös képviselő hiánya ellen mit tehetnek a lakók? (beszélgetés)
31 lakásos társasházban lakom itt már 20 éve, előtte 48 lakásosban. Szóval nekem megvannak a befizetési bizonylataim, ettől kezdve én tiszta vagyok. Fizetési kötelezettségeimet teljesítettem, a további felelősség nem az enyém.
Ez olyan lenne, mintha az áruházban utánad nyúlnának, hogy hiánya van a pénztárosnak, fizess még egyszer!!
Amikor átvette a ház képviseletét, meg kell lennie az átadási bizonylatoknak, amiken rajta van, hogy mennyi volt a nyitó összeg, számlán mozgó ill. lekötött, valamint a záró egyenleg. Mivel felhatalmazás kell ahhoz, hogy a ház számláján a fizetési kötelezettségeknek eleget tudjon tenni.
Jó,köszönöm.Ezeket megmondom anyukámnak.
Igazából ennyire részletesen nem ismerem az ügyet csak azt tudom szinte hetente hivnak össze lakógyűlést de nem tudja a 6 milliót felmutatni hova lett csak azt hajtogatja ő igy vette át anno.
De szeintetek ráterhelhetik azt a 100 ezret a lakásra ha nem fizeti ki valamelyik lakó?
Ennek igy kell lenni, ahogy Te irtad.
A könyvelő csak a bizonylatokat vezeti be. Akkor Ő miért lenne sáros. Ő nem kezel pénzt.
Na igen de ha pert indítanak az állítólag több 100 ezer + pár évi pereskedés és ha meg is nyerik honnan adja vissza a képviselő mikor egy önkormányzati lakásban lakik?
A kérdés az lehet-e a lakókra erőltetni a hiány kifizetését ha ők rendesen fizették a közösköltséget,panelprogramot?
De a lakók fizetik már aki,sokan nem.
Nem tudom,az igazság az,h a képviselő sem tud számot adni hová lett a pénz és ugy tünik a könyvelő is sáros.Az érdekessége az a dolognak,h ez egy belvárosi elitt lakóház ahol bíró,ügyvéd is lakik,ők próbálják felgöngyöliteni de ennek ellenére is ugy tünik a lakóknak kell a hiányt kifizetni vagy ráteszik a jelzálogot a házra.
És ezt nem tudom,h hivatalosan lehet ilyet csinálni ha a lakó rendszeresen befizette a közösköltséget?
Anyukáméknál van most nagy porkavarás ebből.
A közös képviselő társasházban nem tud számot adni a társasház pénzkezeléséről.6 milliós hiánya van a háznak amit a lakókon akarnak behajtani és fejenként kb 80-100 ezret fizetni.Mit lehet tenni?
További ajánlott fórumok:
- Magyar politikusok, országgyűlési képviselők
- Barátom belépett egy pártba, most már képviselőjelölt. Amióta politizál, sokat változott a viselkedése. Mit tegyek?
- Zajongás(gyermekek által) egy társasházban
- Akik társasházban laknak és zenészek
- Mit tennétek, ha a társasház alatt ahol laktok egy pékség lenne és nem lehet szellőztetni tőle annyira büdös?
- Mennyi általánosan egy társasházban a közösképviselő díjazása?