Tarkabarka császármorzsa recept
A Tarkabarka császármorzsa hozzávalói:4 db tojás,
5 dl tej (lehet növényi),
10 dkg mazsola,
30 dkg búzadara,
0,5 kg bogyós idénygyümölcs,
étolaj,
porcukor (vagy nyírfacukor) a szóráshoz
A Tarkabarka császármorzsa elkészítési módja:
Előzetesen a mazsolát annyi vízbe áztattam, amennyi épp ellepte. Kb. 1 óráig állni hagytam, majd botmixerrel pépesítettem. Közben a búzadarát egy órára a tejbe áztattam és hozzákevertem a mazsolapépet is. A tojásfehérjét kemény habbá vertem, a sárgáját pedig habverővel a masszához kevertem. Végül fakanállal óvatosan a habot is hozzáforgattam. Egy nagyobb, mély serpenyőbe olajat öntöttem (hogy fedje a serpenyő alját) és amikor forró volt beleöntöttem a masszát. Megvártam, amíg az alja megsült és picit szilárdulni kezdett, majd vékony falapáttal a tésztát összeszaggattam. Kicsit még továbbsütöttem, majd a lapáttal alaposan átforgattam, hogy minden része pirosra süljön. Friss gyümölcsökkel és porcukorral megszórva tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. júl. 22. 16:00
A tarkabarka császármorzsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.