Tápszeres babák mamái! Ha kimozdultok pár órára, hogyan viszitek magatokkal a tápszert? (tudásbázis kérdés)
Ha csak tápszeres akkor igen 4hótól mehet a fokozatos hozzátáplálás,de az anyatejes babáknál 6hótól indulhat.Szerintem attól hogy mennyi az anyatej és a tápi aránya.Na meg a babuci étvágya hogy nő:-)
Az anyatejes babáknál a 6. hónap, a tápszeres babáknál a 4. hónap után szokták ajánlani a hozzátáplálás elkezdését.
Már 4 hónapos kortól kaphatnak bébiételt?
Azt gondoltam, h 6 hónapos korig tej/tápi, és féléves kor után a hozzátáplálás.
Függ valamitől, h mikor kezded el a hozzátáplálást?
Na hát ez az...én is hasonlóképpen csináltam!Ki lehet bírni azt a pár hónapot:-)
az enyém 3 óránként evett.. minden sétát, és egyéb teendőt úgy ütemeztünk be, hogy vagy kaja után induljunk, és következőre hazaérjünk, vagy legalábbis olyan helyre ahol meg tudom melegíteni a vizet.. vagy úgy,hogy mint mondtam,vittem magammal a termoszban a már meleg vizet,és ha éhes volt, gyors összedobtam a tápit... 4 hónapos korától pedig üveges babakaját kapott ilyen esetekben..:) azt bármikor felbonthatod, amíg bontatlan,hűtőben sem kell tárolni.. így a hosszabb utakra,vagy ha ügyeket kell intézni,mindig van nálunk üveges bébiétel.. :) így nem kell megváratni sem, hogy jó még bírd ki,majd eszel,ha hazaértünk, de siettetni sem kell az evést..:)
az oké hogy kiöntöd amit nem evett meg a picur:-)én is mindig kiöntöttem vagy a kutyi belefetyelte:-DD
2hónapos gyerek hány óránként eszik?Ja és csak pótlásként kell a tápi!
Miért?Hol is van most 40fok?
nekünk 2 féle tápink volt.. egyiket max 1, másikat max 2 óráig lehetett tárolni készen.. de nagy melegben a 2 órással sosem vártam.. max 1 után kiöntöttem, amit nem evett meg a baba... én mindig cumisüvegtermoszban vittem vizet hozzá..:)
Köszönöm szépen a válaszokat!
2 hónapos múlt a kisfiam és 7kg.
Anyatejes, de megesik, h nem elég neki a tejem, így néha tápszeres pótlást is kap.
Szóval tápi fronton nem vagyok valami tapasztalt...
Hát nehogy azt mond zavaros hogy,30-40 fokba is be keverve viszed????
Én forrót tettem bele és vittem kis üvegben hidegvizet is, hogy tudjam hűteni a vizet, ha túl forró volt, öntöttem bele hideget :)
A termosz nekem fél napig is tartja melegen,persze attól függ milyen melegen rakod a vizet.Én akkor rakom melegebben ha tudom nem eszik 1 h mulva.És külön a tápszert.
Kutya baja nem lesz a tápszernek és a babócának se ha előre elkészítitek!Azt a 2-3órát kibírja!
Kérdés!Mekkora a baba,milyen gyakran eszik?
Van már szivargyújtóba dugható melegítő termosz,vagy vízmelegítő(és fel is forralja a vizet):-)
És ez a termoszos kérdés:
Forró vizet tegyek bele, vagy meleget?
Nem használtam még, uh nem tudom, h mennyire tartja a hőt egy termosz.
Vagy ezek sem egyformák?
A port kiméred előre, vagy viszed az egészet?
Én arra gondoltam, h a port előre bekanalazom a cumisüvegbe, úgy visszük magunkal. A termoszos vizet pedig hozzáöntöm, amikor etetés van.
együtt nem jó, frissen kell
külön a port, termoszban a víz
Mondjuk olyan 3-4 órára mentek el, és közbeesik egy etetés. Kirándulás.
Tápszeres babák mamái! Ha kimozdultok pár órára, hogyan viszitek magatokkal a tápszert?
További ajánlott fórumok: