Tanuljunk angolul könnyedén. (beszélgetős fórum)
I go home!!!!
TO nelkul!
online nagyon sok anyag van, olvassatok sokat!
Sziasztok!
Fontos kérdésem lenne, főleg azok felé akik angolt tanítanak vagy angolt tanuló kisgyerekük van:
Mik azok a leckék amit a gyerekek alsó tagozatos korukban tanulnak meg? Mik azok az alapok ahonnan kezdik? Hányadikos kortól tanulják az angolt?
Köszönöm a segítséget!
May the sun shine, all day long,
everything go right, and nothing wrong.
May those you love bring love back to you,
and may all the wishes you wish come true!
Wishing you the best in 2011
Oké,köszi a segítséget,majd biztos fogok kérdezni.
Egyenlőre az alapokat szeretném megtanulni,aztán majd alakul.:-)))
Sosincs túl korán. Valahol el kell kezdeni :)
A játékoknál vannak egyszerűek is, pl. bohóc arcára kell behelyezni a címkéket (száj, orr ilyesmi). Ha bármiben segíthetek szólj :) Nekem sem árt a gyakorlás :))
Köszi,feltétlenül átnézem az oldalakat.
Kicsit korán nyitottam ezt a topicot,de remélem hamar belerázódok;-)igyekszem!
A legjobb oldal amúgy szerintem a British Council honlapja. Itt találsz hanganyagokat is, és minden mást, ami csak kellhet. Én egy időben sok beszélgetést hallgattam innen. Nagyon szépen, érthetően beszélnek.
A That's my boy/girl kifejezést magyarul úgy fordítanám, hogy ez a beszéd :) Szó szerint azt jelenti ugye hogy EZ AZ ÉN FIAM, lányom....de a magyaban nincs ere más szó. Az angolok , amerikaiak a saját lányom é fiam kiejezésére más szót használnak: son (fia valakinek) és daughter(láya valakinek).
Az I must go to bed egy kifejezés. Tényleg azt jelenti, hogy kell, de az angolok itt is megkülönböztetnek két fél "kell"-t. A HAVE TO jelenti azt, amit mi valóban kellnek hívunk (mert szabály kényszerít rá, mert anyukám azt mondta, mert takarodó van stb.) a MUST pedig belső késztetést jelent, azaz azt, hogy ÉN úg gondolom, hog ideje, szükségszerű stb.
my girl??
ehh, nem fog az agyam,jogos a fáradt.
I'm tired,i must go to bed.
A "must" azt jelenti:kell?
That's my girl! :)
If you want to say "fáradt" use: I am tired. I must go to bed :) Thanks for your help.
Okay.
I'm observed.
I going to sleep.
I thank you help.(Köszönöm a segítséget)
Good night.
bye
Köszönöm a segítségeteket.:-)
A sorozatokkal nincs probléma,elég sok kedvencem van.
pl.A szökés(Most nézzük másodjára)
Az ítélet család
Az én nevem:Earl
Sajnos a mostani filmek nem igazán jönnek be.
hmm...ha már ezt angolul letudom írni érthetően akkor jó vagyok:-)
sorry,i speak to little bit english:-)
There isn't good.
I speak English a little bit.
I have already wrote it!
Hi friend!I need help here.1 month
sorry,i speak to little bit english:-)
Nem mindig.
Pl. She can swim.
Vagy ha már van előtte does.
Stb...
További ajánlott fórumok:
- Tanuljunk együtt angolul!
- Mostanság nagyon fáradt vagyok és könnyedén ingerült leszek, miért lehet ez?
- Ki milyen technikát vet be annak érdekében, hogy a főtt tojás héját könnyedén, gyorsan, tojás sérülés mentesen megpucoljátok?
- Hogyan tanuljunk tovább németül?
- Tud valaki olyan programot, amivel könnyedén ki tudom számítani a munkában eltöltött óráimat?
- Ismeri valaki a VEDD KÖNNYEDÉN (eü) EGYESÜLETET? Mi az igazi feladatuk? Szűrési programot hírdettek...