Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Tanulási szokások fórum

Tanulási szokások (beszélgetés)

2010. júl. 2. 23:31

szóval az igazán tanulósok...

olvasnak, jelőlnek és jegyzeteket készítenek?

Jól látom...

Ki, milyen gyorsan tanul... mindezek után?

2010. jún. 29. 11:17
Én mindig aláhúzok mindent. :)) Szövegkiemelő, a könyv vagy jegyzet mellé bekezdésenként kulcsszavakat írok, hogy tudjam, miről szól az adott bekezdés. utána cetlikre kulcsszavas vázlatpontokat írok, hogy az adott tétel miről szól. Nekem mindig jó, ha leírom az anyagot, mivel akkor már rögzül bennem.
7. mamcili (válaszként erre: 5. - Pocy88)
2010. jún. 23. 21:31

hát irigykedek hogy nem stresszelsz :)

de én sajnos izgulós vagyok :(

viszont a nyers szövegeket nagyon nehezen tudom feldolgozni, még jegyzetelve is több órás tanulás kellett, hogy a fejembe menjen...

2010. jún. 23. 07:49
a kulcs szavakat jegyeztem meg +elolvastam hogy nagyvonalakban emlékezzek rá így mindig tudtam és felkészült voltam
2010. jún. 22. 22:52
Ja, és nem tudom miért, de én egyáltalán nem stresszelek. Ez is nagyon sokat számít.
2010. jún. 22. 22:51
Csak egy példa, mivel én is elég vizuális típus vagyok: jog vizsgára készültem 2 jó vastag könyvből. Párom kérdezgetett, én pedig mindig mondtam, hogy lapozz kettőt, ott van a jobb oldal tetején. És tényleg ott volt.
2010. jún. 22. 22:49

Szia!

Hasonló a módszerem nekem is.

Mindent elolvasok, szövegkiemelővel kihúzom, majd jöhet a jegyzet. Azt tanulom már csak. Folyamatosan írom természetesen a jegyzetet, nem vizsgaidőszakban kezdem, így minden vizsgám általában 5-ös és 2-3 napnál többet nem tanulok egy-egy vizsgára.

2. Friendlyheart (válaszként erre: 1. - Mamcili)
2010. jún. 22. 22:42

nem tudom nalad ez hogy mukodik, de nekem nagyon jo a vizualis memoriam

azt csinalom, hogy elolvasom amit megkell tanulni es akkor jegyzetet keszitek..a jegyzet, mint egy kep megmarad es akkor konnyen feltudom eleveniteni a dolgokat

2010. jún. 22. 22:31

Szeretnék újra iskolapadba ülni.

Hatékony tanulási technikákat keresek, gyakorlatban gyorsabban tanulok, elméletben nehezebben.

Ki hogyan tanul gyorsan, hatékonyan.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook