Tanító-/tanár nénik, beszélgessünk! (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Van köztetek olyan, aki írt már Határtalanul pályázatot?
Témazáró dolgozatot ált.isk 3 osztályost keresek, főként környezet, matek érdekelne.
Meg tudom ezt szerezni valahonnan?
Tisztelt Tanárok, Tanító nénik/bácsik!
Radóczné Bálint Ildikó, Virág Gyuláné Irodalom 6. osztályos tankönyvéből valaki be tudná nekem szkennelni a Petőfi és Arany barátsága részt, illetve a két verset? (Petőfi Arany Jánoshoz illetve Arany János Válasz Petőfinek) Akár fényképezve is jó lenne.
Sajnos a kollégiumban hagytam a tankönyvet és szerdára le kell adnom az óratervezetet. Ezek hiányában nem tudnám megírni. Előre is köszönöm a segítséget.
Kedves Tanító nénik és Tanító bácsik! Szeretnélek megkérni titeket, hogy töltsétek ki a kérdőívemet a diplomamunkámhoz. A kérdőív kitöltése pár percet vesz csupán igénybe. Nagyon nagy segítség lenne. Előre is köszönöm mindenkinek, aki segít.
www.kerdoivem.hu/kerdoiv/635057891/
Matek alapozó
Micimackó tanodája
Okoska 1-2.
Róka Sándor: Csalafinta fejtörők
Számtáncoltató
32 logikai feladat
Felfedezés, tanulás, szórakozás
Sinkáné Papp Mária: Matematikai fejtörők
Ezen kívül az Apáczai Kiadónak van egy sorozata osztályokra és félévekre lebontva, Napi(s) gyakorló a címe, aminek kb. a fele matek.
Mindezek az anyagok letölthetők a netről.
Kedves általános iskola, felső tagozatban tanító pedagógus kollégák. Szeretnék kérni tőletek, akik olvassátok ezt a fórumot, egy nagy szívességet. Arra szeretnétek benneteket kérni, hogy legyetek segítségemre az alábbi kérdőív kitöltésével, mely a szakdolgozatomhoz szükséges. Gyógypedagógus hallgató vagyok és a kérdőív témája a játék szerepe a fejlesztésben.
A link: www.kerdoivem.hu/kerdoiv/571713028/
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
Éva
Kedves általános iskolában tanító pedagógusok, remélem, néhányan olvassátok ezt a fórumot!
Nagyon nagyon nagy segítséget jelentene, ha kitöltenétek az alábbi linken elérhető kérdőívet a szakdolgozatomhoz. Pszichológia szakos vagyok, iskolai szervezet témában vizsgálódok, és nagyon jól jönne egy kis mintaelemszám-növekedés. :)
Köszönöm mindenkinek, aki rászán egy kis időt a kitöltésre!
További jó fórumozást!
Kinga
Kedves Tanítók!
Akit érdekel az informatika tanítárgy oktatása (1-6-ig) a szarvasi SZIE-PK hirdet informatika műveltségterületet.(2 félév) Bővebb információ az egyetem honlapján. Ha minden jól, megy én megyek. :)
Sziasztok! Véletlenül keveredtem ide, és remélem, hasznos lesz ez számotokra. :) Én már 30 éve vagyok "lelkes".
Mi a kérdés? :D
Ne akarjon a tanító az emberből más embert faragni, hanem tanítsa meg a maga megismerésére, a maga tehetségeivel (...), s akkor áldott és gyönyörűséggel teljes lesz a munkája.
Cholnoky Viktor
Sziasztok kedves tanárok!!! :}
Én is erre a pályára készülök, bár még csak a felsőoktatás padjait koptatom. De lelkesedésből és kreativitásból úgy érzem, nincs hiány! Már most tele vagyok ötletekkel, mit, hogy csinálnék, hogyan adnám át a tudást úgy, hogy szeressék, és megmaradjon. Már alig várom... !
Nem tudjátok, hogy pedagógiai asszisztensként Bsc diplomával el lehet-e kezdeni "beépülni" a céliskolába? :} Minél előbb szeretném megismerni ezt a tanári intrikát, ha szabad ezt mondani :} Majd elolvaslak Titeket, mert ahogy látom, nagyon jókat írtok, iszonyatosan örülök, hogy aktív ez a fórum. És számíthattok az ötleteimre is ;}
Aki most tanár, írjon már ötleteket, konkrét módszereket tanításhoz! Kreatív, lelkesítő ötletekre gondoltam, lelkes tanároktól :)
(nem tudom, akik pl 10 éve tanárok, mennyire lelkesek még....)
Én irtó lelkes vagyok (komolyan gondolom), viszont tudom, hogy csak én leszek így az osztályteremben....
Olyan ötletek-módszerek érdekelnének, amiket meg lehet valósítani egy 'nincskönyv-nincsfüzet-írnisemnagyontudunk' felsős osztályban.....
Ez igen!!!
Rajz-szakos tanító nyelvtant tanít.
Hát....mit ...mondjak.
Helyesírás....?????!!!!!!!!!!!
Ezt a beszélgetést inkább ne olvassák el a gyerekek. :)
Mostanában azzal foglalkoztam, hogy több diákom legyen és egy másik fórumon olvastam a Tudásműhelyről. Eddig elégedett vagyok.
Tudtok olyan oldalt, ahol cikkeket és bejegyzéseket lehet készíteni a tapasztalataimról?