Találkoztatok már kukaccal az üveges meggybefőttben? (tudásbázis)
A meggyet és a cseresznyét mi virágzáródás előtt permeteljük, így kukac mentes már jó pár éve.
A szárazbab meg nem zsizsikesedik be, ha szárazhelyen befőttesüvegbe szárított chili paprikával rakom el, nyárig kitartott.
Én még nem. De mi a gond a kukaccal?
Nem kell minden aprósággal foglalkozni, örülni kell, hogy lehet kapni befőttet! :)
boltból, piacról vett gyümölcsnél alapos!!! lemosást csinálok mindig! az más, nem tudhatom mi mindennel lett lekezelve, kik fogdosták meg...stb
lehet, hogy csak mázlink van, de soha senkinek nem lett baja még eddig:), hogy a saját biogyümölcseinket mosatlanul ettük a fáról
személyes véleményem, hogy régen ilyenekkel senki sem foglalkozott, mert örültek, hogy ehettek édességet, és nem is volt ennyi beteg ember!
és az a legérdekesebb, hogy mikor várandós lettem, éppen nyár elején kérdeztem a dokimat, hogy milyen gyümölcsöt-zöldséget ehetek, stb... kérdezte, hogy hol nőttem fel, mondtam falunk, kérdezte, hogy mostam a zöldséget-gyümölcsöt? soha:) akkor mondta egyek amit megkívánok! és így is tettem, és a kislányom is azt eszi, a fáról a cseresznyét, a bokorról a málnát, ribizlit
Én baromi finnyás vagyok,így semmit nem eszek meg amiben kukac van,holott vidéken töltöttem a nyaraimat.De anno,nem is volt kukac sem a cseresznyében,sem a meggyben.
Egyébként meg én is találkoztam már olyan vákumfóliázott sajttal,amiben döglött légy volt.:S
Inkább az a gond, hogy a befőzni való cseresznyét nem szedik, teszik el időben. Amikor már erősen érett vagy túlérett, akkor valóban kifejlődik benne a kukac. A családomnak volt több akkora germes cseresznyefája, hogy ketten alig értük körül a törzsét. Azokat nem lehetett permetezni.
A virágzás idején még lehetne, de akkor meg nem szabad. A cseresznyelégy akkor már ott van.
Ez az élet rendje!:)
Mindnyájan fiatalon nagyon okosak vagyunk, most meg már bölcsek!:)
További ajánlott fórumok:
- Kivel találkoztál ma? Csak úgy, véletlen.
- Mi volt a legkülönlegesebb keresztnév aminek a viselőjével eddig találkoztál?
- Akik már találkoztak az ikerlángjukkal...
- A Hoxakasztófában találkoztam ezzel a szóval, és nem tudom mit jelent..
- A gonosz felhasználó...ti is találkoztatok ilyenekkel?
- Szerintetek ki lehet ismerni valakit úgy, hogy még sosem találkoztatok?