Takarítószerek házilag. (beszélgetős fórum)
Olvastam a szódakikarbónáról. Kipróbálom és megírom hogy vált be.
Mosásnál én még mindig hipót használok.Kimostam a fehéreket/munkaköpeny, naprág, póló stb.,/ és bennemaradtak a foltok. Hipótól gyönyörű fehérek és foltmentesek lettek. Van valami más házi fehérítő?
nem sajnos..de a háziszappan, vagy flóra mosószappan kiszedi!!! én minden foltot ezzel távolítok el színes cuccokból...
őszibarack és tsai gyerekruhából? arra jó a citromsav, vagy a szódabikarbóna? Mármint a szines ruhákhoz, nem a fehérekhez
köszi pont most olvasok:)
Sütő takarítására valami ötlet ? mert azzal mindig gondban vagyok, mikor még nem volt gyerek akkor sem szerettem mert nagyon erős a tisztitószer és még az én szememt kezemet is csípte hideg zsíroldó.
20%-os a jó,és fél üveg kel, de ha visszaolvasol az elsőtől kezdve, mindenre kapsz választ!))
Nagyon jó kis tanácsok vannak itt:) örülök hogy rátaláltam erre a fórumra. Folyamatosan próbálom ki a dolgokat amiket írtok:)
A mosógépbe mennyi ecetet kell önteni és hány százalékosat? Vagy az tökmindegy?
Mire jó a szódabikarbóna?
Pontosan így volt,vettem 5 kilót. :)))
Ma beszéltem csak a szomszéddal,remélem ott is a pudingoknál volt csak feljebb.:D)))De szívesen.
Ma vettem a Metro-ban szódabikarbónát,valóban nagyon olcsó,1 kg 236 Ft volt.
Köszönöm a tanácsot.
most találtam: A normál csempefugáról gyökérkefével, polírozókővel vagy 70 százalékos alkohollal el lehet távolítani a penészt és a vízkövet.
Megkérdem a szomszédom ő hozza nekem onnan,hogy hol van és megírom.
Nalunk van tobb grammos kiszerelesben is...talan nem fel kg...de tudom hogy nem kis zacsis...de megnezem amit legkozelebb megyek. draga.
Én a pici lányom pelusaihoz használok mosószappant, összehasonlíthatatlanul olcsóbb, mint a folttisztítók, és teljesen foltmentesek a pelusok! A nagylányomnál rengeteget költöttünk a kakifoltok miatt, mégse jötte ki. Szóval én az életben többet iyeneket nem veszek.
Esetleg megmondanád,hogy melyik részen keressem?
Sütős dolgok között,vagy fűszerek között?
Köszönöm a segítséget.
Élelmiszerboltban csak kis zacskós van,az pedig háztartási célokra drága.
Rengeteget használok az alább ismertetett célokra.
Szerintem is.Én ott veszem,zöld csomagolásban.
Köszi,akkor ott is meg fogom nézni.Ez nagyon baráti ár. :))))
elelmiszerboltban nincs??
mert nalunk szazas hogy van...talan ott is van
HJa jó és lehet vele fizetni is én is kérem.
Hol lehet kapni a patikán kívül olcsón,nagy kiszerelésben szódabikarbónát?
Nálunk a patikában 20 dkg-os van,és 150 Ft.
örülünk, ha neked is bevált)))
ha gondolod, nagyon szívesen adunk tanácsot 20 ezresek gyártásához is!:-DDDDDDDDDDDDd
kipróbálom az éjjel mindenképpen!))
hát mindenkinek köszönöm, aki irt, minden csilli-villi lett, és vegyszer nélkül!:) csodálatos!
nics rossz szag (bár az ecetes súrolásnál voltak légzési gondjaim szellőztatés mellett is :)) és tényleg jobb, mint bármilyen vegyi anyaggal takarítani!
hat. vagy éjszakára beáztatod vagy amikor beleöntöd, súrolgatod. ha ráér egy éjszakát várni, akkor öntsd bele, reggel meg csak átlötykölöd mindenhol.
a harmadik az az előmosószer tartója, és ha nem megy le, el van dugulva valószínűleg...át kell takarítani az adagolót.. azt is vízkövetleníteni kell néha.. az ecetes mosás pedig ugyanúgy megy mint a rendes mosás, vízzel természetesen, csak ruha nélkül, és nem, nem lesz baja...miért lenne?!
További ajánlott fórumok: