Keresem a tökéletes takaritószert! (beszélgetés)
Napi szinten takaritom a tűzhelyt,de mivel fekete üveg a felülete,külön kell zsiroldòs spricnit,és utoljàra ablaktisztitòval is àt kell törölni.
Fürdőben a vasas vìz okoz gondot,vitkővel nincs problémànk.
Takaritòs cég àltall hasznâlt ipari szereket hasznàl valaki otthon?
Én nem szeretem a vízkőoldót, pont elég az ecet vagy a tisztítószerrel áttörölgetni hetente és nincs vízkő lerakódás.
Hát nekem egy főzés alatt is rá tud égni rendesen minden a tűzhelyre, főleg, ha a férjem kotnyeleskedik:D Én szappanos súrolóval szoktam neki esni a tűzhelynek.
A sütőt hideg zsíroldóval + súrolóporral tisztítom, csilli-villi pár perc alatt.
Fürdőszoba, wc, mosdó : Mr. Proper (meg nyilván wc kacsa, ezt szinte minden nap megcsinálom, így nem is tud vízkő képződni). Padlóra Cif általános tisztító, vagy Ajax, vagy Mr. Proper. Az utóbbit szeretem a legjobban, a kéknek nagyon jó az illata. Azért szeretem ezeket, mert jó parkettára is, és kőpadlóra is.
Bútorokat prontózom.
Ablakra a legolcsóbb (talán Dalma varázs, vagy csillag) fújkálósat veszem, mert már kitapasztaltam, hogy ezek a legjobbak.
Cif vízkőre varázslatos. Króm csapok, mosdó, kád. Pikkpakk megvan.
Tűzhelyet minden főzés után megtörlöm a kívánt helyeken, így nem rakódik le sok dzsuvi,ami vakarni kellene.
Én is nagyobbat takarítok a szokásosnál, ezért kezdtem a konyhával. Az tart legtovább...
A többi már kismiska ehhez képest.
Kérdeztem többször is,de azt mondta,hogy nem tudja,hozza a lànya.😉
Nekem is az a gondom,hogy fél életemet takaritàssal töltöm. Plàne most elkezdtem a nagytakaritàst.
És miért nem kérdezed meg tőle, hogy mi volt az? És meg is oszthatnád utána velünk:)
Én nem használok semmi extrát, és nekem is tovább tart a konyha takarítás, mint 10 perc, még a gáztűzhelyé is:D
A fürdőt ecetes vízzel lefújom, bezárom az ajtót, majd ha úgy látom, akkor még egy kis flóraszeptes cuccal átmosom, letusolok mindent, áttörölgetek és felmosok.
Konyha: flóraszept itt és ecet, illetve a konyhaszekrény ajtajait 2 hetente zsíroldóval lefújom és áttörölgetem, a csempét havonta 1x mosom körbe.
Épp tegnap csináltam ezt és szinte az egész napom ráment.:S
Sziasztoķ,
Tudtok ajânlani bevâlt takaritòszereket? Gondolok itt a konyhàra, fürdőre....
Azòta keresem amiòta làttam,hogy egy ismerösöm igen elhanyagolt konyhàt ùgy takarított ki,hogy lefújta vegyszerrel és papirtörlővel csili vilire törölte kb. 10 perc alatt. Nekem csak a tűzhely takaritàsa jòval tovàbb tart, pedig napi szinten csinâlom.
További ajánlott fórumok:
- Mi az ideális gyermekvállalás ideje, avagy örök harc a tökéletes élet után?
- Létezik olyan, hogy tökéletes nő?
- Ti nem unjátok a tökéletes test kultuszt?
- Tényleg olyan sok házasság tökéletes? És csak én vagyok ilyen béna?
- Hogyan NE legyünk tökéletes anyák
- Egy tökéletes kapcsolatból hirtelen kilép a párod...