Szürkehályog műtét mennyire veszélyes idősebb korban? (tudásbázis kérdés)
Még fiatalnak is stressz egy ilyen helyzet, műtét - még ha nem olyan nagy műtét is - nemhogy egy idős embernek.
Ki kell pihenni, hagyni időt a szervezetnek, nem tovább stresszelni, hogy utazás haza, másnap vissza.
Szerintem is jobb megoldás ott aludni, egy éjszakát simán ki lehet bírni egy kórházban.
Szürkehályog általában idős korra alakul ki, nem a fiatalok betegsége.
Helyi érzéstelenítésben operálják, egyáltalán nem veszélyes, kb. 15-20 perc alatt megvan.
Apukám 75 éves, áprilisban operálták, ő egy éjszakát bent maradt (kellemesebb volt mint utazgatni, mert másnap reggel úgyis vissza kellett volna mennie).
Azt mondta, még annyi sem volt az egész amennyi kellemetlenségre számított.
Nekem /80-vagyok!/ nem kellett benn maradni,kisérettel a műtét után haza engedtek.Következő nap reggel kellett visszamenni kontrollra,aztán ujra haza,majd megadott időpontban
kontroll,közben csepegtetéssel kell kezelni.Víz nem érheti hetekig!!! Mindent elmondanak és adnak egy elolvasható anygagot is! A műtét egyáltalán nem fájdalmas,nem kell félni tőle! Viszont nagyon kell vigyázni rá,rázkódás,ütődés,lehajlás.Hazamenetkor kisérő legyen-a járás kissé bizonytalanabb 1 szemmel!!
Mielőbbi gyóyulást!
Egy 78 éves hozzátartozómat műtötték, mindkét szemén volt. Persze nem egyszerre mindkettőt, hanem pár hónap eltéréssel.
Bement, megműtotték, másnap de. hazament. Szerencsére azóta is kutya baja:-)
További ajánlott fórumok:
- Az időskori demencia tényleg csak idősebb korban fordul elő? Fiatalabb (55 éves korban) nem?
- Idősebb férfi? Mennyi szerintetek az elfogadható a korban?
- Előfordult már veletek idősebb korban is, hogy rajongtok egy sztárért?
- Félrelépés idősebb korban
- Volt valakinek fogszabályzója idősebb korban(20+ évesen)? mennyire használt?
- Csavarozós (fúziós) gerincműtét idősebb (60+) korban