Szuper tiramisu recept? (beszélgetés)
Tojás sárgájáról tudok.
Fehérje, főleg habbá verve biztosan nem, mert az összeesik, és merő latyakká válik.
Most kerestem tiramisu receptet első próbálkozáshoz és ledöbbentem, hogy ebben nyers tojás van???
Megnézem ezt a tojás nélkülit és soha többé nem eszem tiramisut 😣
Én mindig így készítem, ahogy Gabriellánál le van írva és még tojás sincs benne.
Megmondom őszintén, hogy nekem a nyers tojás nem jön be.....
Nekem ez vált be nagyon:
-400ml habtejszin (két kicsi doboz)
-500g vajkrém (két kicsi doboz)
-2 tojás
-17dkg cukor
A vajkrémet, tojásokat és a cukrot összekeverem, majd óvatosan bele keverem a kemény habbá vert tejszínt. így elég kemény krémet kapunk, ezt teszem a kávés piskótára (én azt is sütni szoktam). Ha nagyon híg lenne mégis, akkor szoktam bele tenni zselatint.
Ugyan így mascarpone-val is elkészíthető, de számomra az macerásabb, abba mindig szoktam sót tenni, azt meg elég nehéz eltalálni.
Sziasztok!
Tudnátok írni pár finom tiramisu receptet? Nézegettem a neten de egyik se az igaz, pláne a képek alapján. Még nagyon régen a don pepebe ettem nagyon finomat de szerintem az pudinggal volt nem mascarponeval. Nagyon finom szaftos volt.
Én is inkább pudinggal készíteném de melyik a legjobb vaniliás puding ami nem műizű?
Néztem házi vaniliakrémet de az elég macerás meg sok tejszint meg tejet nem akarok használni mert néha a túlzott tejes termékektől nem olyan jó a gyomrom. Tudom hogy a pudinghoz kell tej de ha még nem olyan sok akkor az jó lenne.
Vagy esetleg lehet a tejet valami mással helyettesíteni? Most vettünk mandulatejet nagyon finom de azt hiszem az ára miatt nem fogunk sűrűn venni.
Szóval várom a recepteket tippeket :) Köszi előre is
További ajánlott fórumok:
- Mi legyen a babgulyás mellé a másodikféle? Mi illene hozzá? Rántott hús? Desszertnek tiramisut csinálok.
- Elhagyhatatlan kelléke a tiramisu-nak a likőr?
- Hullala jó tiramisu tortához habtejszín helyett?
- Mascarpone sajtból mit készíthetek még a Tiramisun kivül?
- Szarvasi mascarponés tiramisu recept?
- Hogy készíted a tiramisut?