Vajon van-e arra mód, hogy megtudjam 65 évvel ezelőtt a nap melyik szakában születtem? (tudásbázis kérdés)
Már régóta meg lehet nézni, öröknaptárak a net előtti időben is voltak.
én is halálos sértésnek vettem, ha valaki fél 4 előtt köszöntött meg, mert " öregitett ". Ugy időzitettük az ünnepet, hogy lehetőleg az ünnepi pillanatban együtt legyünk, ha mégse, akkor telefonon.
Vasárnap 02.02-én pontban 16:50 kor köszöntöttem fel a fiamaat, addig nem is szóltunk róla, de a tortát megettük
Az órát, percet én is tudom, de a napot nem.
Talán meg lehet nézni a neten.
Vagy, ha volt is karórája, szülés előtt levette.
És még 30 évvel ezelőtt is megesett, hogy már megvolt a baba, zajlottak az ellátása körüli események, és az orvos csak később nézett az órára. Kicsit visszaszámolt és úgy momdta ki az időpontot.
Akkor is kerekítenek, nekem úgy tűnik. Érdekes, hogy mindenki 0 vagy 5 perckor született, nincs pl. 16:22-es időpont.
Köszönöm szépen a sok hozzászólást!
Tulajdonképpen igazatok van,valóban nem életbevágóan fontos tudnom,hogy a nap melyik szakában születtem.
Igazából csak jó lenne tudni.
Óra-percet biztosan nem anyakönyvezték.
Esetleg ha él valaki a rokonságból, aki emlékezhet talán a napszakra...
Anyu sem tudta megmondani. Pedig ikreket szült, azért ez nem mindennapi.
Így kell élnünk tovább...🙂
Na ugye. Ilyen számomra egy normális anya.
:)
Persze, ez is lehet. Az én anyám senkiêre nem emlékszik. Hárman vagyunk. Azt se tudja este volt vagy reggel...
Annyi biztos, apám úgy berúgott, mert a harmadik is lány lett, el volt keseredve. :D
Nem tudom, de azt eltudom képzelni, most nem konkrétan rád gondolva, hanem aki 65 évvel ezelőtt született, hogy hosszan vajúdott és fogalma sincs mondjuk egy téli időszakban, mikor is hozta a világra a gyereket, csak az volt a fontos megérkezett, egészséges.
akkoriban még megesett, hogy egy karóra luxus volt, az sem biztos a kórházban látta az órát.
Ha több gyereke is született akár keverheti is, melyik mikor jött a világra.
Most jutott eszembe, nagymamámnál a bibliába voltak beírva a születési dátumok, órák.
Annál az önkormányzatnál, akkoriban tanácsháza , ahol az anyakönyvi kivonatot kiadták, lehet beírták a nyilván tartási könyvbe, azokat legalább elteszik levéltárakba. Netán ahol kereszteltek, ha kereszteltek, abban a templomban valami nyoma hátha van. Egy telefon az egész és tájékoztatnak, hogy ilyet akkor nyilvántartottak-e?
Nem hiszem, hogy a születési papírjaid megvannak a kórházban.
Valami rokontól próbálj érdeklődni, hátha nekik rémlik milyen napszakban születtél.