Szülés utáni párkapcsolat (beszélgetős fórum)
Sziasztok
Nagyon sajnálom h eltűntem :(
Köszönöm az építő hozzászólásokat :)
Azóta is együtt vagyunk jóban rosszban :) a fiúnk is megnőtt és nagy csibész lett (22 hós).
Most épp más gondokkal küzdünk, a második terhességemmel veszélyeztetett vagyok, sajnos kórházban kell feküdnöm.
10 éve vagyunk együtt és úgy néz ki erős a kapcsolatunk. Válszélességgel mögöttem áll és ellátja a kicsit otthon.
Köszönöm ha elolvastátok. Szép napot mindenkinek ;)
...vagy már :)
Az lenne a jobbik eset..
Utoljára ekkor volt itt: 2016-04-25 09:26
...annyira nem volt ez nagy problem" :)
Amit leírtál, az klasszikus példája annak, hogy hogyan mehet tönkre egy házasság.
Én első körben azt javaslom, hogy a szexhez való viszonyulásodon változtass.
Mondd meg neki ezt, amit leírtál:
Mióta megszületett a fiunk egyre kevesebb tolerancia van bennünk a másikkal szemben, kezd elfogyni, amit nem akarok. Szeretném ha ez egy boldogabb időszak lenne.
Akkor ő is megértőbb lesz, te is figyelj oda a mindennapokra. Ha eddig is cigizett, biztos nem az lett akkora plusz költség, ami miatt megcsúsztatok. Keressétek meg, mint tudtok még spórolni. Fáradtan is lehet szexelni, érthető, ha a gyakori visszautasítás rossz érzés a párodnak.
A férjednek nőre van szüksége, és ez nő te vagy. Most azt érzi, hogy csak a gyereketek van neked, és ő kiszorul.
Beszélgessetek sokat, ha tudtok időnként menjetek el kettesben.
Az elsárkányosodás tipikus jeleit produkálod...
Amikor osszejottetek,cigizett?Ha igen a valasz,akkor nem er baszogatni erte,foleg,hogy megdolgozik a penzert,amibol megveszi.Az en parom is cigizik,rendkivul utalom a cigiszagot,meg 7 euro eg doboz cigi,de befogom a pofamat,mert amikor beleszerettem is cigizett es ugy fogadtam el.
Az allando rinyalast a faradtsagrol,gyerekneveles nehezsegeirol egy ido utan kicsit uncsi lehet,igenis oda kell ra figyelni,mert nem csak mi nok vagyunk a kapcsolatban.
Az meg nincs eloirva sehol,hogy csak este lehet szexelni.
" a hétvégék szabadok..." - próbáljatok minél több időt együtt tölteni, jön a jó idő: séta/kirándulás/piknikezés a közelben.
Az anyagiakat tedd picit félre... ne mindig ez motiváljon, mert napi szintű probléma lesz belőle :(
Igazából nem tudom hogy lenne e igény egy ilyen témakörre.
Én tegnap vesztem össze egy kicsit a párommal. Nagyon rosszul érzem magam emiatt és jó lenne hallani hogy másoknál hogy mennek a dolgok.
6,5 hós a pici, első gyerek. Én 29 vagyok a párom 31 éves. Én most gyed-en vagyok itthon Ő dolgozik, hétfőtől-péntekig minden nap fél 5re itthon van, a hétvégék szabadok.
Általában anyagi okokból veszünk össze :( Az együtt létek is hol vannak hol nem :( ez is flusztráló :( Részéről menne, de vagy a gyerek szól közbe vagy Én vagyok "hulla fáradt" és csak arra vágyom hogy alhassak. Csak este tudok aludni, napközben nem megy, így este mikor a gyerek alszik valahogy nem fűt a vágy az együttlétre :( Vágyom a páromra, csak a fáradság győz.
Az anyagiak....hát itthon én vagyok a pénztáros, Én kezelem a csekkeket meg az egyéb kiadások koordinálását. Amit szeretek, így jobban érzem magam, csak most ebben a hónapban megcsúsztunk és ez ilyenkor nagy fezsültséget vált ki közöttünk :( Párom dohányzik amit Én anyagi okokból nem nézek jó szemmel. Most épp megint tölti a cigit, de ez nála változó. Igazán igyekszik, hogy a cigis kiadások csökkenjenek töltés, kevesebbet szív és ennek ellenére csúsztunk meg és nem akarom, hogy megtörjön ebben a lendülete, de félek így hogy tegnap beszóltam neki, haragszik.
Ma nagyon hideg volt velem reggel és ettől most nagyon kivagyok :(
Mióta megszületett a fiunk egyre kevesebb tolerancia van bennünk a másikkal szemben, kezd elfogyni, amit nem akarok. Szeretném ha ez egy boldogabb időszak lenne.
Hogy lehetnék toleránsabb? Mit csináljak máshogy? Szeretném ha ő is boldogabb lenne?
Remélem lesz aki válaszol.
Szép napot!
További ajánlott fórumok:
- Szülés utáni depresszió 2014
- Szülés utáni depresszió
- Nincs időm szülés utáni depresszióra
- Mit gondoltok arról hogy 5napról 3napra csökkent a szülés utáni kórházban tartózkodás?Szerintetek jó vagy rossz?
- Lehet tenni valamit a szülés utáni depresszió elkerülésének érdekében?
- Válás utáni párkapcsolati történetek