Szülés után mennyi időre van szükség, ahhoz hogy a szervezet jól viselje a különböző megterheléseket? (tudásbázis kérdés)
Én 18 éves vagyok és nem valami testes lány, de szerencsémre könnyen szültem.3,5 óra alatt meglett a nem kicsi fiam(3950g, 58cm), akit egy héttel túlhordtam és hála istennek két héttel szülés után teljesen jól érzem maga, leszámítva, hogy néha enyhén fájogat a medencém.
6 hét, én szülés után 3 hétre ment egy jó szám a rádióban és elkezdtem rá csörögni meg kavarni, hát utána 3 napig megint csak éreztem a méhemet rendesen
Szerintem 6 hét az, ami mindenképp kell. lelkileg és testileg ekkor minden elmúlik:-) Az első 2 hét szülés után... brutális, a szülésnél sokkal rosszabb. Erről viszont sehol nem szól a fáma...
én tizenkét órát vajudtam kemény munka volt de utolag csak a szépre emlékszem.amikor meglátam és mintha apát látam volna ,amikor a szülés után acicire tették és ugyesen szopizott ezt nem lehet elfelejteni.
Minden nagyképűség nélkül egy "nyikkom" sem volt, fájt, fájt, de el lehetett szuszogni!
Sőt amikor még nem lehetett nyomni is vissza tudtam tartani... :) (talán azért, mert izgultam, nehogy vmilyen anyagcsere végtermék az asztalra kerüljön..., az olyan ciki lett volna... :) )
Amúgy túlhordtam 10 nappal és a végére még a viszketegség is kijött rajtam... na az volt nagyon komoly...!!!
Császár...hát szóban volt, de mégsem lett belőle semmi, pedig a téraránytalanság ismert volt nálam.
Szerencsém volt nagyon, hogy nem szakadtam és nem lettem aranyérmes sem :)
A varrásról már nincsenek szép emlékeim és a szülés utáni hasnyomkodásról sem... menni meg kb. 2 hónap után tudtam csak normálisabban...
Szétrepedt a farkcsontom, először úgy volt meg is kell operáljanak, de aztán szerencsém volt...
le a kalapal hogy simán megtudtad szülni neked biztos hogy több idöre lesz szükséged hogy rendbe jöjj.orvosod helyébben császároztalak volna,indokolt lett volna.
Szép nagy babát szültél, gratula, de hogy egy hang nélkül?Azért nem lehetett könnyű. A fiam 3350g és 50 cm volt , de kemény volt, maga a szülés, utána nem volt más gondom csak nagyon sokáig gyenge voltam
természetesen szültem, nem is volt semmi problémám mindaddig amig nem kezdtünk babkocsival sétálni, ugyanis ekkor azt vettem észre, hogyha többet sétáltam akkor elkezdett fájni a hasam alja, olyan menstruációs görcsökre hasonlitó fájás, ami ha pihetem elmúlt.Arra gondoltam, hogy egy másfajta mozgás még mindig kényesen hat, 6 hós a fiam, de nem voltam vmi nagy mozgásnak kitéve, ami csak a háztartást illeti annyit mozogtam- elszoktam?
minimum 6 hét, de egyénenként változó. Az én kisfiam 4810g és 55 cm volt... egy hang nélkül megszültem, nekem szerencsére könnyen ment... de ami szülés után volt... azt nem kívánom senkinek. Szétment a medencém és még most sem vagyok oké. :(
az attól is függ hogy simán vagy császáral szültél
Attól függ... Hogy szültél, milyen terhelés...
Az attól függ, mit értesz terhelés alatt. Általában 4-6 hét.
Szülés után mennyi időre van szükség, ahhoz hogy a szervezet jól viselje a különböző megterheléseket?
További ajánlott fórumok: