Szülés után a megnyult izmok sok problémát okoznak, valami jótanács? (tudásbázis)
eva 7!
Azóta sem írtad Kriston Andi könyve kellene-e, vagy már megszerezted?
Szia Ezti!
Azért, csak ki kéne deríteni, hogy hüvelygyulladás, hólyaggyulladás a probléma, vagy tényleg izomgyengeség van a háttérben, esetleg mindkettő. Ha gyulladás van, akkor azt kezelni kéne. Belsőleg jó pl. a kamilla, ezüstkolloid, tőzegáfonyatea, -kapszula, grapefruitmag-kivonat, sok folyadék. Lehet kamillás ülőfürdőt venni. Hüvelygyulladásnál irrigálni lehet, ha érdekel részletesebben írj privit!
Ha izomgyengeség van mögötte, akkor mindenképpen javaslom az intim tornát, Kriston félét, de nem csak úgy vaktában tornázgatni, hanem megtanulni a módszert tanfolyamon, esetleg a könyv alapján.
A rendszeres torna kedvezően hat az altesti gyulladásokra is.
:)
Ezt tuti nem én mondtam.
A probléma létező, bár kétségtelen, nem olyan gyakori, mint állítják, és kevésbé fordul elő szerintem, ha a szülés természetes lefolyású. Akkor ugyanis az izmoknak is bőven van idejük saját ruganyosságuk szerint nyúlni.
A Kriston-féle torna szerintem is szuper dolog.
Egy másik topikban olvastam, hogy ilyen nincs is:( A meghalt egy babában. Állitólag, a dokok rémisztgetik csak a szülés előtt álló nőket, nehogy otthon szüljenek, mert nem lenne meló.
Most megzavarodtam,.:) Neked van ilyen bajod?
Ha még aktuális ..., ajánlom szíves fiogyelmedbe
Az AVIVA-MÓDSZER két különböző gyakorlatsorból áll. Az Egyszerű Módszer 18 gyakorlatot tartalmaz, s 30 percet vesz igénybe. Ha valaki idő hiányában nem tud ennyit szánni a mozgásra, elvégezheti a
Rövidített Módszert, mely 11 gyakorlatból áll, s időtartama csupán 15 perc. A gyakorlatokat mindkét esetben adott ritmusban, zenére, megállás, pihenő nélkül kell végezni.
A módszer kiválasztott gyakorlatsorát hetente kétszer ajánlott végigtornázni mindaddig, amíg a probléma meg nem szűnik.
További ajánlott fórumok:
- Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed.
- Egy óvodai problémától, a fejtetűtől hogyan lehet megszabadulni hatásosan?
- Te hogyan kezeled a problémát a párkapcsolatodban, önismeret a párkapcsolatban
- Tanácsot szeretnék kérni! Hogy oldhatnám meg a következő problémát? :
- Ha olívaolaj helyett napraforgóolajjal főzöm 7,5 hónapos fiam ételeit, okozhat valami problémát?
- Szúnyogok, amik bőrproblémát okoznak