Szoptatási tanácsadónál jártatok már? Volt valami értelme, adott jó tanácsokat? (beszélgetés)
Mérni szokták a csecsemőket sűrűen és ha nem hízik a megfelelő ütemben az anyatejtől akkor kap tápszert.
Hiaba szopok 30 percig nem biztos elég tejet tud szopizni, ezért jobb rá a mérlegelős módszer, legalábbis én azt hiszem, aztán biztos van okosabb...
Én nem voltam olyannál sose.
Ezelőtt sok évvel még nem is létezett,most meg a védőnő segített mindenben,sőt már a kórházban válaszokat kaptam a kérdéseimre.
Kisfiam 15 hónapos koráig szopizott,huga születése előtt 1 hónappal tette le magától,a huga 20 hónapos és még most is szopizik.
Például nemtud arra válaszolni, ha sokat alszik a baba meddig hagyam aludni most este 8-kor evett utoljára és reggel fél 7 van, az több mint 10 óra és még alszik. Azt felelte a kérdésre hosszas gondolkodás után először 'várjuk meg mit csinál a baba'. Szóval várakozunk és kitől kapok választ ha a védőnő egy alap kérdésre képtelen válaszolni.
Szoptatásról is kérdeztem érdemes-e 20-25 percnél tovább szoptatni vagy ha letelt az idő váltsunk tápszere. Ezt azért kérdeztem, mert állítólag ennyi idő alatt jól kell, hogy lakjon.
Ja, értem. Hirtelen azt hittem tőletek még pénzt is kért.
Én kaptam segítséget, amikor szükségem volt rá.
Nagyon fiatal voltam mikor az első lányom szültem, nekem nem kellett tanács, senki nem is mutatta meg, csak a kórházban mikor megszültem és a babát odaadták, akkor egyszer, hogy hogyan kell rátenni a mellemre és később még 1szer bejött hozzám, hogy jól csinálom - e..
Ennyi, évekig szoptattam, de már az első hetektől speciális tápszert is kapott, de azért mert bukott is.
Mi a problémád amúgy pontosan?
Inni, inni jó sokat,.. Meg egy kis masszírozás is, nekem bejött.
Van aki feji is, én nem fejtem.
Nagyon sajnálom!
Nekem sokat segített, biztatott, hogy ne adjam fel.
Nekem a védőnő adott nagyon jó tanácsokat, olyan volt, mint egy szoptatási tanácsadó. Nagyon sokat segített, kizárólag anyatejes volt a lányom 6 hónapos koráig és majdnem két éves korig szoptattam.
Volt, hogy majdnem feladtam, mert a növekedési ugrások és a fogzás elbizonytalanítottak, de utólag megérte kitartani.
További ajánlott fórumok:
- Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni!
- H1N1 oltás - terhesség vagy szoptatás alatt
- Különös módon népszerűsítették a szoptatást. Mi a véleményetek erről, mert én kiakadtam rajta?
- Akik már 30-40 kilót ledobtak itt tanácsokat adhatnak
- Miért zavar ilyen sokakat a nyilvános szoptatás?
- Várandósság és szoptatás alatt milyen tanácsokat kértetek és kaptatok a védőnőtöktől?