Várandósság és szoptatás alatt milyen tanácsokat kértetek és kaptatok a védőnőtöktől? (beszélgetés)
Nem kaptam semmyilyen írásos anyagot, sőt dietetikus hoz sem küldött.
Az összes kérdésedre a válasz nem! A vérnyomásom kicsit alacsony volt - mint ahogy alapvetően is, és azt javasolta hogy ne hagyjam abba a kávézást.
Amikor arról volt szó a védőnővel folytatott beszélgetéseitek alatt, hogy ne hízzatok, vagy szopatás alatt mit egyetek adott-e bármilyen írásos anyagot?
Illetve az is érdekelne ,mit mondott arról mikor lehet elkezdeni fogyókúrázni? Mármint a feles kismama kg-t leadni? Lehet-e szoptatás alatt. S volt-e olyan akit már terhesség alatt fogyasztani akart, annak ellenére hogy pl vérnyomás, cukor rendben volt?
Én örülnék neki, ha elküldött volna!
Nekem pl azt kifogásolta, hogy ne egyek annyi szőlőt, mert tele van gyümölcscukorral:(( Inkább ettem volna helyette elevitet?
Nekem is javasolta a magzatvédő vitamint, de én nem szedtem, mert inkább gyümölcsöt ettem helyette.
magzatvédő vitamint javasolt, de akkor azt már szedtem. pluz kálcium és magnéziumbevitel+fogorvos és szemészet. vércukor havonta+vérnyomás mérés egy falattal sm kell többet enni mint előtte, de éhezni sem kell. az első hat hónapban szülés után semmi K betüs, mert az puffaszt.
ha görcs van lassítani, és dokihoz menni, hogy ne idegeskedjünk. szoptatás során 3-4 liter folyadékbevitel. meg ilyenek:)
Az érdekelne kinek mit mondott a védőnő amikor babát vártatok. Mit menyit kell enni? Szedjetek-e vitaminokat. S miket mondtak szoptatás alatt? Puffasztó ételek meg ilyesmi.
Szakdolgozatban segítenétek.
S az is érdekelne ,hogy küldött-e valakit a védőnő dietetikushoz bármilye táplálkozással kapcsolatos kérdésivel? Ha igen mi volt az?
További ajánlott fórumok:
- Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni!
- H1N1 oltás - terhesség vagy szoptatás alatt
- Különös módon népszerűsítették a szoptatást. Mi a véleményetek erről, mert én kiakadtam rajta?
- Akik már 30-40 kilót ledobtak itt tanácsokat adhatnak
- Miért zavar ilyen sokakat a nyilvános szoptatás?
- Táplálkozási alapelvek várandósság és szoptatás alatt