Szoptatás alatti lázcsillapítás - mivel lehet?! (beszélgetés)
Köszönöm mégegyszer, túléltük az éjszakát és a tej is megmaradt, ma reggel már egész jól termelt a kisember - szegényke gondolom éhes maradt tegnapról. Olyan 680 körül kellene ennie, de csak 630 volt... Ennyi meg nem számít. Már csak a torkom fáj, talán a láz nem jön vissza.
Jó érzés, hogy egyszerre kaphattam segítséget, köszönöm!
A Panadolt biztosan szedheted, de nem kell azonnal ehhez nyúlni.:) Hűtőfürdőt vegyél, ha ez nem segít, akkor vizes borogatás.
A neten van egy oldal, ahol a szoptatás ideje alatt szedhető gyógyszereket megtalálod:
Igen!Én is ezt kívánom....és ha bármi kérdése adódna még....írjon bátran!
Én is szívesen megosztom a tapasztalataimat bárkivel!:)
Nagyon örülök, hogy ez a téma felmerült, mert így hátha akik elolvassák okosabbak lesznek ennyivel. Még egyszer mondom, senkit nem szerettem volna megbántani, de egyszerűen felháborít, hogy milyen butaságok élnek a köztudatban, és főleg az hoz ki a béketűrésből, ha ezt szakdolgozók hangoztatják. Tudom mindenkinek ajánlani a szoptatással kapcsolatos továbbképzéseket, amit laktációs szaktanácsadók tartanak. Ha már sajnos az egészségügyi dolgozók oktatása nem megfelelő, mndenki keresse a lehetőséget a naprakész információk megszerzésére!Sajnos nagyon eltértünk a témától.
Kívánom, hogy a szoptató anyuka a lehető leghamarabb meggyógyuljon, és még sokáig tudja szoptatni a babáját!
Nagyon köszönöm!!!
Sajnos itt megint látszik....okoskodni bárki tud!
A kedves "védőnő" nem tudom hova járt iskolába!
Az Algopyrin nem az elsőként választandó szer! Elsőként választandó szer a Paracetamol!
Még egyszer felteszem a kérdést, hogy miért nem lehet szoptatni bizonyos testhőmérséklet felett? EZ TELJES MÉRTÉKBEN OSTOBASÁG! Nem akartam ilyen durva lenni, de az, hogy ezt védőnőtől hallom,ez nagyon megdöbbent!
A láz és a baktériumok, illetve vírusok számának kapcsolatáról írtakhoz inkább nem fűzök megjegyzést!
Viszont az, hogy a vírusok termelnek antitesteket az megint csak nem helyénvaló!
Összesen annyi igaz, hogy az anyatejjel átjutnak az ellenanyagok!
Egy gyermekorvos
Nem értek egyet!!!Igenis lehet paracetemolt szedni terhesség,és szoptatás alatt!
Egy ápolónő
Terhességben, szoptatás alatt sokszor okoz fejtörést, hogy mivel csillapítsuk a lázat vagy a fájdalmat, melyik gyógyszerrel nem ártunk a babának. A paracetamolt az ajánlott adagban szedve nem tapasztaltak káros mellékhatásokat. Szükség esetén ez az a fájdalomcsillapító gyógyszercsoport, aminek szedése megengedett terhességben és szoptatás alatt is.
Tudom, de lázas beteget hűteni kell.
Anno, amikor a lányom négy hónapos volt (pont ma 24 éves), november végén 40 fokos lázzal voltam influenzás. Szó szerint támolyogtam, mint a részeg ember, este 6-kor már félre beszéltem a láztól, a szobában szintén 40 fokos meleg volt + 2 öltözet ruha + takaró rajtam, mert fáztam, reszkettem.
A férjem mikor haza jött a munkából rögtön kihívta a dokit. Annak első megmozdulása az ablak kinyitása volt (kint kb. -5-6 fok), engem egy szál bugyira levetkőztetett, kaptam egy szurit lázcsillapításra, és addig beszélgetett velem amíg észre vette, hogy most már nem kocog a fogam.
Mikor "kitisztult" a fejem úgy, de úgy leb...ott (igaz kicsi korom óta ismert), hogy valaki hogy lehet olyan hülye, hogy lázasan még fűt, nem hűt.
A lázát a szoptaó anyukának is csillapítani kell. Jó a hűtőfürdő, vagy a hűtőborogatás. A priznicnek azonban akkor, ha csak a bokára, meg ilyen kis felületekre tesszük, akkor nincsen különösebb hatása.
Ahogy eddig is helyesen írták, a Panadol az elsőként választandó gyógyszer, amit szedni lehet szoptatás alatt. Az algopyrin inkább csak akkor, ha nincsen otthon Panadol. Egyébként a lázas betegségek alatt a tej csökkenésére nem kell számítani. Csak nyugodtan szoptasd a babádat tovább, ahogy eddig is. Sőt, ilyenkor az ellenanyagok már akkor átjutnak az anyatejjel, amikor az anya még nem is beteg, és védik a babát. Tehát mire az anyán a betegség jelei mutatkoznak, addig a baba már kapott védő hatású anyagokat az anyatejjel.
Remélem hamar meggyógyultok! További jó szoptatást!
Szia!
Megkérdezhetem, hogy miért 38,5-ig lehet szoptatni? Szerntem semmiféle ilyen szabály nincsen.
Nagyon jót tesz a csuklódon, karodon, bokádon, lábadon körbe tekert hidegvizes ruha is.
Ha ott is olyen meleg van mint itt, még jól is esik.
Szió!
először is jobbulást neked!! És kisfiadnak is. Nekem volt mellgyulladásom, és rubophent szedtem rá, és augmentint. 38,5-ig lehet szoptatni. Ez a lényeg, hogy ne menjen följebb a lázad. 24 óra alatt max. 4 db rubophent lehet bevenni.
sima panadol.de a gyógyszertárban danak tanácsot.vagy hűtőfürdő neked is:)
Jobbulást nektek!!!!
nekem az algopyrimt mondta a védőnő. Szólt, hogy rózsaszín lehet a baba pisije, ne ijedjek meg.
Jobbulást!