Szoptatás alatti terhesség! (beszélgetős fórum)
Barátnőmnek a 3. és 4. gyerek szoptatás, és gyógyszer mellett jött össze.. ennyit a lehetetlenről :)
Aha, én is így tapasztaltam :) csak te frappánsabban fogalmaztad meg, mint én akartam :)
Hja kérem, az ilyen népi praktikák nagyjából az időjóslás szintjén állnak: Valami alapja van, de azért mérget nem vennék rá.
:)
Szabolts fogamzási paradoxona (kiegészítés Murphy törvényéhez)
Ha szoptatsz és babát szeretnél, akkor nem akar sikerülni, mert szoptatás alatt "lehetetlen" teherbe esni.
Ha nyugodtan szexeltek a pároddal, hiszen szoptatás alatt "lehetetlen" teherbe esni, akkor fix hogy megviccel a gólya bácsi.
Egyébként persze, teherbe lehet esni szoptatás alatt, de nehezebben, és sajnos könnyebben el is megy a baba :(
Az én ismerőseim körében inkább erre van példa :(
Az igen! Éppenhogycsak letelt a 6 hét? :D
és hányan belebuktak ebbe a taktikai lépésbe........ :)))
barátnőm 6 hónapos állandóan szopizó kislánya mellett eset teherbe(mensije nem tudom volt e,de kósza peteérés mensi nélkül is bekövetkezhet,ezért is mondják,hogy a szoptatás nem véd a teherbeeséstől), várandóssága alatt is végig szoptatott(igaz olykor görcsölgetett emiatt) de a 2. pici is 40. hétre született egészségesen.. utána 2 babát szoptatott :)
kósza peteérés mensi nélkül is megeshet :)
Arra szerettem volna utalni,hogy ha már létezik olyan F. G. amit szoptatás alatt kell szedni,akkor igenis teherbe lehet esni,szoptatás alatt.
Unokatesóm is szoptatás alatt esett teherbe, ráadásul a kezdeti tünetek is elkerülték, így kb. 4 hónapos terhes volt már mire kiderült:) A szoptatást amúgy nem hagyta abba, sőt tandemben nyomta a kicsi megszületése után is amíg a nagyobb igényelte.
voltak már így a hoxán, hogy szoptatás mellett estek teherbe, és még meg sem jött.
Simán teherbe eshetsz így is. " barátnőm esett így teherbe. Nem is tudták, hogy állapotosak sokáig.
Aki azt mondja hogy kizárt, az erősen túloz.
Tabletta meg azért van direkt szoptatós változatban, mert szoptatás alatt a homonháztartás durván eltér a megszokottól. Lehet, hogy még az is belejátszik, hogy olyan legyen, ami a tejjel nem megy át a babába (ez csak tipp, de szerintem van benne ráció)
Sok nőt ismerek,akik szoptatás alatt estek teherbe. És azt sem értem,hogy ha pl. orvos szerint ez kizárt dolog,akkor miért létezik fogamzás gátló tabletta,kizárólag szoptató kismamáknak?????
Hát, az hogy kizárt, az elég erős túlzás :D
Szoptatás alatt nehezebb teherbe esni, de nem lehetetlen. Vikucka írta, hogy a teherbeeséshez kellene peteérés, és Wvercsike írta, hogy az első peteérés is nyerő lehet...
Szóval hajrá!
Anyukám is jó példa. Köztem, és a Húgom közt 10 és fél hónap korkülönbség van.:-)
Neki is azt mondták, kizárt, hogy szoptatás alatt teherbe essen.
élőpélda:DDD 20.5hónapos volt a lányom amikor kiderült h babánk lesz megint...ekkor még szoptattam:D gyönyörű 3,5 hós kisfiunk van:D
Az első pé-kor is teherbe lehet esni, csak így azt nem tudhatod erre mikor számíthatsz.
en 2010. marc. 6-an szultem, szept. 6-an pozitiv lett a teszt. Elotte szulestol szamitva nem jott meg egyszer sem... meglepetes volt, az tuti!!!
Nem túl sok :(
Nagyanyámtól hallottam, hogy az ántivilágban ezt még egyfajta természetes családtervező technikaként is alkalmazták.
Szia! Én a szoptatás alatt fogamzás gátlót szedtem (hozzáteszem, addig nem volt menzeszem), aztán a bogyót abbahagytam, és az első vérzést követően teherbe estem (persze mindezt szoptatás mellett)! Szóval hajrá!!!! :)
a teherbeeséshez kellene peteérés is...
Sziasztok! Valaki esett már úgy teherbe a szoptatás alatt,hogy még nem menstruált? Szeretnénk lassan babát,viszont még szoptatok és már 1 éves a kisfiam,de még nem menstruálok! Mennyi így az esély a következő babára?
További ajánlott fórumok: