Szoptatás alatt milyen lázcsillapitót lehet bevenni? (tudásbázis kérdés)
sziasztok!
én is szoptatok még, nekem a panadolt ajánlotta a védőnőm és nagyon gyorsan hat, de a nurofen is jó.
Én egyébként Nurofent vettem be, ha kellett.
De itt (Ausztria) a Mexalent ajánlják kizárólag, ami paracetamolos, mint otthon a Panadol.
20-30 éve meg mindenki Algopyrint evett, mindenre. Mivel azóta sem tiltották be, valószínűleg elég kis eséllyel van mellékhatása.
Koszi!
Megfazott. Torka is faj es az orra is el van dugulva.
Rengeteg teje van es ugyesen is szopiznak a babak, nagyon- nagyon sajnalna(m), ha esetleg gond lenne a tejevel!!! :-(
Paracetamol tartalmuakat.
Jobbulast a baratnodnek!
Azt akartam javasolni, hogy a Germicid kúp hatóanyagával megegyezőt keressen, az biztos jó, de:
Hatóanyag:
0,10 g aminofenazon végbélkúponként.
Másik helyen meg ezt találtam:
Az aminofenazon hatóanyag a nem szteroid gyulladáscsökkentők csopotján belül a pirazolon származékok közé tartozik. A legismertebb ilyen hatóanyag tartalmú gyógyszer az Amidazophen.
Az ilyen hatóanyagú gyógyszerek erős hőcsökkentő, lázcsillapító, fájdalomcsillapító és gyulladásgátló tulajdonsággal rendelkeznek.
Súlyos esetleges mellékhatása - a fehérvérsejt-szám csökkenés -, miatt alkalmazása szakmai viták tárgya. Létezik olyan készítmény, amelyben nyugtató, görcsoldóhatású fenobarbitállal kombinálják.
Köszi, akkor ez teljesen felejtős.
Már csak az érdekelne, hogy akkor miért pont ezt adják a csecsemőknek lázra? :(
Algopyrin.
Sokszor voltam lázas szoptatás alatt.
Miért lázas? Ha esetleg mellgyulladás, így is kezdődhet....
...milyen lazcsillapitot lehet bevenni?
A valaszokat elore is koszonom!
További ajánlott fórumok:
- H1N1 oltás - terhesség vagy szoptatás alatt
- Lehet szoptatás alatt együtt szedni az Elevitet és a Dr. Lenkei féle kálcium-magnézium-c-vitamin italport?
- Menstruálhat-e a nő szoptatás alatt?
- Mikortól kell bevenni lázcsillapítót?
- Szoptatás alatti lázcsillapítás - mivel lehet?!
- 37.5-re lázcsillapítót bevenni?