Mikortól kell bevenni lázcsillapítót? (tudásbázis)
Sztem ez változó. Én kiszogtam várni a 38-öt a saját lázam esetében. Nővérem viszont olyan, hoyg 38 elött neki meg kell fogni. Ha ő eléri a 38-at, akkor neki percek alatt rohan fel a láza 41-re.
Sztem az is irányadó, hogy amikor már érzed, hogy a közérzeted is romlik(Nálam 38), akkor érdemes bevenni egyet és aludni pár órát :)
Nem nőhető ki, csak ha gyermekkorban kezdődik. Az enyém 18 évesen kezdődött. De remélem, hogy rohammentes leszek. Van, akinek egy idő után elmúlik felnőttkorban is, mármint megszűnnek a rohamok maguktól. De szerencsére az enyém nem súlyos, csak évi 1 nagyrohamom volt, és most már szedek gyógyszert és mimden rendben van. Remélem, elmúlik nálam is, pár év rohammentesség után abba lehet hagyni a gyógyszerszedést. Egyébként nagyon leegyszerüsítve az agy elektromos hibája, végül is egy elektromos kisülés a roham maga. De hogy mitől jön létre, ezt pontosan nem tudják az orvosok sem.
Ha érdekel, olvass bele az epilepszia egy teljesebb életért fórumba. :)
az agykutatás bár fejlődött, de még mindig gyerekcipőben jár
ennek ellenére, ha belegondolsz, a napozás is okoz napszúrást - gondolom ilyen szempontból van a láz is hatással az agyra
3000 mg az sok
érzékeny gyomrú vok
Hagyd a lázcsillapítót, inkább egyél mézet és tuningolj egy nagy adag Cvitaminnal!
Napi 3x1000 mg is mehet neked. Sokat segít!
pedig csak 37...
de köztudott rólam h nehezen viselem a fájdalmat...
A láz valóban kell a bacik és vírusok gyors gyikálásához... A homeopatánk szerint viszont csak akkor kell lázcsillapító, ha a hűtőfürdő és a hidegvizes borogatás se segít. De azt is csak 38,5 körül kell elkezdeni.
Az ellentábor véleménye szerint (akik mindig azt tanácsolják nekem, hogy már 37,5nél adjam a lázcsillapítót a lányomnak) a láz gyilkolja az agysejteket. Erről tudtok valamit?
Én is azt javaslom, hogy 38,5 felett vegyél be.
Meleg teát iszogassál, bújj ágyba két takróval, ha sikerül izzadnod, nem szükséges a lázcsillapító.
akkor vegyél be
nekem pl. nagyon gyorsan felmegy, úgy lever, hogy mozogni alig tudok, de csak 39-től veszem be - had védekezzen a szervezet addig - a lázcsillapítás csak tüneti kezelés
ezt hallottam énis de 37 nél aszem nem öli még
38 nál
További ajánlott fórumok:
- Hathónapos kisfiam egy hete délelőtt gyümölcspépet kap, mikortól kell már délután is adni neki szilárd kaját?
- Emlékszik valaki arra, mikortól lett bevezetve az iskolákban, hogy szombaton nem kellett menni, nem volt tanítás?!
- Mikortól kell, hogy a babának napirendje legyen?
- Mikortól kellene lekötnie egy mesének a baba figyelmét? Hogy csináljam, ha nem érdekli?
- 37.5-re lázcsillapítót bevenni?
- Szoptatás alatt milyen lázcsillapitót lehet bevenni?