Szoptatás alatt van aki sokat hízott? Mennyi idő múlva adta le? (tudásbázis)
Amikor abbahagyod a szoptatást, onnantól számítva még 6 hónapig ürülnek belőled azok a hormonok, amelyek a szoptatásért felelősek. Ha rád ilyen hatással vannak, hogy nagyobb az étvágyad, lassabb az anyagcseréd, vagy fáradtabb vagy, muszáj lesz addig türelemmel lenned, hogy rendesen lediétázd magadról meg intenzívebben mozoghass.
Addig is annyit tehetsz, hogy mozogsz, mindennap. Nem szobabicaj, hanem rendes átmozgatás, kapj fel egy babamama torna dvd-t és csináld! "üres" cicikkel, ha lehet, szoptatás után tornázz, hogy ne fájjon, és hogy addig is a baba békén hagyjon!
+42 kg.
3 hét.
Koszonom a hozzaszolasokat. Tudom, hogy tobbseg fogy, de sajnos en nem tartozom kozejuk. Hizekony alkat vagyok alapbol. Eletem soran minden eddiggi leadott kiloert meg kellett kuzdenem, magammal is. Akarat gyenge vagyok fogyas teren, de ezt az allapotot mar nem birom.. en az elso 4 honapban minden szopi kozben majd szomjan haltam. Kozben ettem is, mert nem akartam h ne legyen tejem. Ha nem ettem rendesen, meglatszott a szopin.
Most hogy a hozzataplalas folyamatban, abban bizok h letudom majd adni. Szobakerekparozni sem igazan volt/van alkalmam, mert a gyermekem nincs el onmagaban, hisztis.
A szoptatás alatt sikerült elérni a szülés előtti súlyomat. Vagy majdnem.
Aztán utána leküzdöttem belőle vért izzadva nagy részét.
Aztán jött vissza.
Aztán kiderült a pm alulműködés.
Fogyni azóta sem igazán sikerül, pedig szedek gyógyszert. Na jó, idén olyan öt kiló lement.
Én híztam... (nem csak én, voolt ég egy barátom aki szintén), de tény a többség fogy.
Én amikor abbahagytama szoptatást olyan fél év alatt ment le 15 kiló. teljesen visszafogytam a szülés előttire.
Sziasztok. Fél éve szoptatok és eddig 10 kg plusz van rajtam császáros szülés óta. A terhesség alatt felszedett kilók is megmaradtak. Tapasztalatokra lennék kiváncsi hasonló sorsúaktól!
Szörnyen érzem magam a bőrömben és a látszat is kiábrándító.
Kérlek írjatok, motiváljatok, hogy van akinek sikerült, sikerülhet.
További ajánlott fórumok:
- H1N1 oltás - terhesség vagy szoptatás alatt
- Lehet szoptatás alatt együtt szedni az Elevitet és a Dr. Lenkei féle kálcium-magnézium-c-vitamin italport?
- Menstruálhat-e a nő szoptatás alatt?
- Pelenkázás, szoptatás kirándulás alatt - Te hogyan oldod meg?
- Szoptatás alatti étrend! Fogyjunk együtt!
- Várandósság és szoptatás alatt milyen tanácsokat kértetek és kaptatok a védőnőtöktől?