Szoptatás alatt lehet-e fehérjeport inni és édesítőszert használni? (tudásbázis)
Szerintem ha megeszel egy Update rudit vagy megeszel egy pudingot, attól nem lesz semmi bajod! Ez szerintem olyan, mint a kávé. Egy kisebb adag belefér szoptatás alatt. :)
Könnyű szopi alatt hízni amúgy, tényleg. Enni kell, mert kell a tejnek. De szerintem ki lehet kísérletezni azt az ételmennyiséget, ami elég a tejhez, de te nem hízol tőle. Márcsak azért is, mert a tejtermelés kalóriát fogyaszt. Én csak az édességeket hagytam el, és máris lement egy kicsi, tej meg maradt.
Mondjuk én könnyen dumálok, már eszik rendesen a lányom mást is, 13 hónapos...
De az a lényeg majd, amit a doki mond! :)
Én vagyok a kérdező:)
Szóval én úgy tudom, a szoptatáshoz minél több fehérjére van szükség, ezért gondoltam, hogy nem árthat a fejérjepor, de tényleg megkérdezem a gyermekorvost ha jön legközelebb.
Édesítő: pontatlan voltam, nem én édesítőzném a teámat vagy a kajcsikat, hanem pl. Update pudingokra vagy túrórudira, ilyesmire gondoltam.
Szóval nem fogyózni szeretnék, (bár tornázom, de ez nem árt a tejnek úgy vettem észre)hanem nem hízni. Sajnos szopi alatt híztam meg az előző babámnál is:)
Azt írta a cukorbetegekre, hogy "ők". Tehát nem az. Aki édesítőszert használ, és fehérjeport iszik, az fogyózik.
Nekem is van elfekvőben dinnyés fehérjeporom.
Pont ezek a hallomások keltenek fölösleges feszültséget másokban... nem kell mindent elhinni, amit hall az ember :-)
Kérdező: kérdezz meg egy orvost (!), ő majd megnyugtat az édesítőkkel kapcsolatosan. Végülis az egy szakvélemény és csak az számít :-)
És ez hol jelenti azt, hogy ezért káros lenne édesítőszert használni?
S hol jelenti azt, hogy nem mindkettő az emésztőrendszerben zajlik?
Emberek: rengetegen esztek felvágottat, porokat, zacskós dolgokat szülés után is, sok-sok édességet is akár, mesterségesen színezett italokat stb. és ezek legnagyobb részében van édesítőszer is. Az sem árt a gyereketeknek, csak nem tudtok róla, hogy benne van. A tea beédesítése sem fog. Elenyésző mennyiség.
Nem veszélyezteti a gyerek egészségét az, aki egy kevés mesterséges édesítőszert használ, mert mondjuk cukorbeteg. Ugyanis nem a gyereknek adja.
Ne ess általánosító túlzásokba.
Biztos nincs, csak szerintem nagyon el van túlozva ez az édesítőszeres dolog, úgy meg számomra abszolút nem hiteles, hogy ott van a végén a reklám. Bármit ki lehet mutatni, amit szeretnénk, attól függ, ki támogatja a kutatást és mi áll érdekében.
Másrészt egyáltalán nem gondolom, hogy a babának bármi baja enne, ha az anyuka a reggeli kávéjába (a sajátjába) egy szem édesítőt tesz cukor helyett. Egyáltalán bejut -e ebből BÁRMENNYI az anyatejbe? Ennyi erővel semmiféle olyan dolgot ne egyen a szoptatós anyuka, amiben tartósítószer, színezék, adalékanyag, stb... van. Biztos egészségesebb lenne, de egyrészt kivitelezhetetlen, másrészt a babának sem hiszem, hogy annyira ártana.
Én xilitet használok és mézet. Onnantól, hogy teherbe estem, nem használok mesterséges édesítőket. Ne már az alakja legyen a legfontosabb egy szoptatós anyának! Én nem állítom, hogy árt a mest.édi, de azt sem, hogy nem. Ezért nem használom. Szégyen, ha valaki a babája egészségét veszélyezteti azért, hogy ő nádszálkarcsú lehessen!
Nem innék fehérjeport sem, fene tudja, az ördög nem alszik.
Azt tudom,hogy a babák veséjét nagyon kicsinálja a túlzott fehérjebevitel, de nem tudom, hogy mennyi megy át a tejbe.
Nézőpont kérdése....
Akkor biztos,hogy egy csecsemőnek szüksége van erre?
Ez itt a reklám helye...:P
Megjegyzem, nagy mennyiségben még a csapvíz is rákkeltő.
További ajánlott fórumok:
- Szoptatás alatt lehet használni Pharmatex termékeket?
- Szabad szoptatás alatt önbarnítót használni?Van aki használ is?
- Van olyan édesítőszer, amit süteménybe is lehet használni és megmarad az édes íz magas hőfokon való sütés után is?
- Lehet használni Bioparox sprayt szoptatás alatt?
- Atkins diétába milyen fajta édesítőszert (neve) lehet használni?
- Szoptatás alatt milyen krémeket lehet használni?