Szoptatás alatt antibiotikum... (beszélgetés)
kisfiam 9 hetes volt, amikor már harmadszor kellett AB-t szednem.
az ő pocakját akkor nagyon megviselte.
elvileg, ha kap probiotikumot a kicsi is, akkor nem lehet gáz... de egy 3évesnél sztem amúgy sem. az ő pocakjuk már nem úgy fáj, mint a kicsiké... ő már el tudja mondani, hogy ha baj van és te tudsz rajta változtatni.
Szia,
Ha felhívsz egy laktációs szaktanácsadót és elmondod a gyógyszer hatóanyagát, nevét, a gyerek korát, mennyit szopizik, akkor pontosan meg tudja mondani, hogy átmegy-e a tejbe, milyen arányban, felszívódik-e a gyerek bélrendszeréből, stb. Van egy nemzetközi adatbázis erre vonatkozóan!!!
De jó, hogy mindkettőtök megelégedésére még mindig szopizik! Tényleg kár és minden bizonnyal teljesen felesleges lenne emiatt abbahagyni!
Szóval: www.ibclc.hu vagy www.lll.hu
Lehet ez egy "jó"alkalom, hogy elhagyjátok a szoptatást;)
Jobbulást!
Szia!
Én is szedtem, az valami 5 db-os és 4 ezer ft körüli gyógyszer volt, aztmondták szopi alatt csak azt lehet szedni. Mondjuk az én lányom még csak 2 hós volt akkor.
Sziasztok!
3 éves elmúlt a kislányom, és még kicsit cicizik délután és este. A háziorvosom ma antibiotikumot írt fel, azt mondta, ennyi idős gyereknél nem lehet probléma. Egy kicsit mégis aggódom...
További ajánlott fórumok:
- H1N1 oltás - terhesség vagy szoptatás alatt
- Lehet szoptatás alatt együtt szedni az Elevitet és a Dr. Lenkei féle kálcium-magnézium-c-vitamin italport?
- Menstruálhat-e a nő szoptatás alatt?
- Pelenkázás, szoptatás kirándulás alatt - Te hogyan oldod meg?
- Szedhetek antibiotikumot felfázásra szoptatás alatt?
- Szoptatás alatt antibiotikum? 8 hós szoptatott kislányom mellett mandulagyulladásra Amoxxicillin 1000-t írt fel a doki. Beszedjem?