Szoktatok keresztrejtvényt fejteni? (beszélgetés)
Regisztráltam!
Nagyon jó!
sajnos itt is,én is mindig megkérek valakit, hozzon Pestről.
Nálunk Füles van, meg egy két lapos" vackok"
Nálam ugyan ez, de nekem este jobb az agyam:)
Egyszer találkoztam egy 32 éves szakács pasival, aki elmondta nekem, hogy ő nem túl okos, mert a rejtvény fejtés sem megy neki és szó szerint csodált a rejtvény fejtés képességem miatt:))
Mondtam neki, hogy nem nagy dolog és vettem neki könnyű rejtvényeket, hogy megtanítsam. Egy idő után belejött:)
Ezen felbuzdulva otthon a fiam elé tettem egy rejtvény és közöltem vele, hogy essen neki. Voltak hiányosságai, de mondtam neki, hogy kérdezzen, mert nem akarom, hogy cikis helyzetbe kerüljön ilyen miatt később. Ma már profi szinten rejtvényezik:))))
Ha hajnalban kelek,általában előveszem azt amelyik előző nap nem nagyon ment,és olyan jó érzés,mikor sorba jönnek ,beugranak a megfejtések.
Nálunk hagyomány volt,az apum 80 évesen is mindennap fejtett.
Olasz, kockás jöhet!:)
Pontosan!
Én azt gondolom, hogy az agy "edzéséhez" feltétlenül szükséges is és persze a legjobb, ha jó nehezeket csinál az ember, mert a plusz egy poén az elég gyengus, bár az is jobb, mint a semmi.
Én a Sodokut, Olasz rejtvényeket szeretem, valamint azt a régi hagyományos fekete kockásat is kedvelem.
Szerintem egy csomó mindent fejlesztenek ezek a rejtvények (szókincs, kifejező készség, logika ha olyan a rejtvény).
Sok válasz lehetséges: igen - nem - néha - soha.
Ezért fórumot indítani????
igen,imádok!
Az olasz,és a soundoku-n kívül mindent.
Már kb.20 éve.
További ajánlott fórumok:
- Ti milyen zöldségeket szoktatok veteményezni?
- Ti mennyit szoktatok fúszodni?
- Sudoku ismered? Megtudod fejteni a feladványokat?
- Ez az idézet mit jelent? Valaki ki tudná fejteni nekem néhány mondatban?
- Van olyan kersztrejtvény lap, amiben angol keresztrejtvények vannak?
- Hogyan küldjem be a keresztrejtvények megfejtéseit? Egy borítékban vagy mindegyiket külön? Nem értem..