Sudoku ismered? Megtudod fejteni a feladványokat? (beszélgetés)
Én helyesírásban vagyok jobb, nem a matekban.
Vagy meg tudom fejteni, vagy nem tudom.
Meg ne próbáld, mert rászoksz! :-)
Mint én... :-DD
Játékszabály
A 9x9-es tábla összes sorába és oszlopába írd be a számokat 1-9-ig úgy, hogy minden szám csak egyszer szerepelhet soronként vagy oszloponként. A nagy négyzetrács további 3x3-as négyzeteiben is csak egyszer szerepelhet egy szám.
A telefonban lévő játék nem túl jó, mert csak kevés variáció van benne és hamar ismétlődik.
A sodoku puszta logika. Nem kell matekból jónak lenni, nem kell tudni számolni, bár akinek a logikája jó az általában jó matekból is.
Én matekból jó voltam, de sosem érdekelt, amit tanítottak. Én a saját logikám szerint oldottam meg a feladatokat, amely kevés tanárt zavart, sok pedig "csodálta":)
Ja, most olvasom, hogy Gribedli is ezt írta:)))
Tegnap a fórumnyitás után rákerestem a sodoku online-ra és 2 órán át játszottam. Ezért nem szeretek belekezdeni, mert aztán nem érdekel, hogy fut a konyha:)))
Kepzeld, en is utalom a matekot, de a szamokat nem. Pl konyvelosulit vegeztem, es ott ugye a matek meg a gazdasagtan tele van szamokkal. Erettsegin nem huztak ki a matekot sem irasbelire, sem szobelire, igy akkora mazlim volt, az osztaly masodik legjobbja lettem! Viszont, ha a matek csak az egyikben is benne lett volna, lehet, hogy megbuktattak volna:))))
Ellenben amit az eletben kell matekoznom, a konyvelesbol kifolyolag, teljesen oke, a sudoku szinten, de az algebra az, ami kihoz a sodrombol! Pedig meg a gazdasagtanban is van matek csak ott penzzel jatszunk, hat mindjart izgibb.
Azt hiszem, ez azert van nalad is, hogy szereted a sudokut pedig utalod a matekot, mert a sudokuban a szam az csak egy jel. Pl lehetnenek a szamok helyen szines viragok vagy rajzfilmhosok arcai, nem matekrol szol:D
Sziasztok!
Imádom a SODUKU-t!