Elgondolkodtató feladványok (beszélgetés)
És mi van akkor, ha az említett asztal -erre nem volt utalás-, már eleve vízben lebeg(fa asztal).
Ha erre teszem a mágnest, elfog fordulni asztalostúl mágnesestűl észak déli irányba.
Csupán idő kérdése mikor tud annyi energiát kifejteni, amivel beáll észak dél irányba.
Igen, es a mohanak mindig a deli oldala fas :) :)
Szabad a gazda.
(Nem csak az egtajat kell meghatarozni? Mert igy nem kellene a magnes. haha, eza magnesdolog csak felrevezetes :) vicces tancinenik)
Ezt én is meg tudtam állapítani.
De szerintem inkább abban lehet a lényeg, hogy milyen asztalra teszed le. Bár érdemes lenne mégegyszer megkérdezni a tanárt, hogy mondja el pontosan a feladatot.
Várjunk csak!
És ha vas asztalra tennénk le?
Régen láttam egy műsorban, hogy parafára tették rá a mágnest, és úgy egy akváriumba, amiben víz volt. Így a vízben észak felé fordult a mágnes északi oldala.
De ugye ez már mind segédeszköz, tehát nem jó megoldás... Szóval, kizárt, hogy nem lehet segédeszközt használni.
sziasztok én ezt a feladatot becsomagolt mágnessel ismerem, de ott lehet egy másik mágnessel közeliteni hozzá:)
biztos jol irtátok le? ha igen akkor ird be a választ ha rájöttök:)érdekelne:)
Ezt találtam:
"Egy hosszúkás permanens mágnest, közepénél, tű hegyén alátámasztva, engedjük függőleges tengely körül elfordulva, beállni egy helyzetbe. Ez mindig úgy következik be, hogy egybe esik a földrajzi Északi-Déli iránnyal."
Ahogy az előbb már mondtátok.
Tessék beszerezni. Úgy látszik nélkülözhetetlen.
Szóval leraktam, és semmi. Szerintem a legegyszerűbb megoldás a felül észak, alul dél. Vasreszelék is csak azt mutatja, hogy mágnessel van dolgunk (az erőteret), max az iránytű, ami irányt tud mutatni.
További ajánlott fórumok:
- Miért akarsz gyereket? Elgondolkodtál már ezen?
- Emoji feladványok
- HoxAkasztófa - Javítandó feladványok listája
- Viccek, vicces mondások, vicces idézetek, elgondolkodtató, játékos érdekes gondolatok, akár felelni is lehet az előzőre, de ne legyen bántó!
- Tudtok ajánlani valami érdekes, elgondolkodtató filmet?
- Mit láttál, hallottál ma, ami megérintette a szívedet és elgondolkodtál az eseten? Vidámmá vagy szomorúvá váltál a hallatán?