Ez az idézet mit jelent? Valaki ki tudná fejteni nekem néhány mondatban? (beszélgetés)
Az optimista egyáltalán nem az, aki soha nem szenvedett, hanem az, aki átélte és legyőzte a kétségbeesést.
Angol nyelven: "To be an optimist in the real sense, one must have suffered despair and triumphed over it."
Az idézet Szalai Viviennek a Zuschlag János: Pártházból börtönbe c. könyvében indiai tanításként jelent meg, és így szól: "A bölcs nem az, aki soha nem szenvedett, hanem aki átélte és legyőzte a kétségbeesést." (4. fejezet mottója, 47. oldal)
Optimizmus Megküzdés
Szerző:
Alekszandr Nyikolajevics Szkrjabin
Alekszandr Nyikolajevics Szkrjabin
1872. január 6. — 1915. április 27.
orosz zeneszerző és zongorista
Figyelés
Azt jelenti, hogy akkor tudsz igazán optimista lenni, ha bízol magadban, mert tudod, hogy kimászol saját erőd segítségével a nehézségekből.
Ha még sosem volt nehézséged, akkor fogalmad sincs, hogy szorult helyzetben mire vagy képes.
Szerencsétlen ember vagy. Vagy nincs semmiről önálló véleményed, vagy figyelemre vágysz, és ezt csak így tudod elérni.(:
Szedd már össze magad, ne másoktól várd a választ a problémáidra, kérdéseidre! Ha felnőtt vagy, legyél az, ha gyerek, akkor nem itt van a helyed.
Menny a géptűűű!
:)
Máris itt egy újabb fórumod, gratulálok.:)
Az általad feltett idézet nem szorul különösebb magyarázatra szerintem. Attól optimista valaki, hogy túl tud a nehézségeken lépni, és megy előre tovább. Te is lépj már végre túl azon a reménytelen szerelmem, és nyiss mások felé is. Ne ess már ennyire kétségbe miatta. Nem dől össze attól a világ, ha nem kellesz egy adott személynek.
További ajánlott fórumok:
- Mondd el a napodat egy mondatban!
- Azok az idézetek, amelyek sokat jelentenek számunkra
- Mit jelenthet az alábbi idézet?
- "Bármit is tartalmaz a jelen pillanat, fogadd el, mintha magad választottad volna azt!" - Mit jelent ez az idézet pontosan?
- Ezt az idézetet, hogy értelmezitek ? Kifejtenétek néhány mondatban ?
- Azt álmodtam, hogy terhes vagyok. Valaki segítene nekem megfejteni mit jelenthet?