Szoktál szalámit lefagyasztani? (tudásbázis)
Szerintem is sok a víz benne. Nem érdemes fagyasztani.
A főtt - föstölt császár se jött be nekem, rendesen összeesett, víz volt benne is. És sokkal finomabb frissen.
én is gyakran dobom be a mélyhutobe. Van egy kedvenc hentes uzletem, tudom mikor van friss áru, akkor veszek tobbet a felét lefagyasztom, bár én egy max 2 hétnél tobább nem tárolom. De kiolvasztás után semmi kulonbséget nem érzek. A sonkafélék az egyetlen amit nem fagyasztok, de a száraz vagy félszáraz szalámit simán. pusz
Mi itthon vágunk disznót de ezek nyarak sem a kolbásznak sem szaláminak nem tesznek jót, hamarébb romlanak mint régen, ezért mikor kellő szárazságot elérik papír tőrlőbe csomagoljuk őket majd folpackba utána nylon zacskóba és irány a fagyasztó nagyon finomak onan kivéve is mi a rendes hűtőbe berakjuk ott enged ki de tényleg finom .
Ezt akartam írni, de megelőztél. Én sem fagyasztom a parizert, inkább veszek olyan 10-15 dekás csomagoltat, ami hosszaban eláll.
szia, nálunk gyakran van lefagyasztva szalámi, és ugyanolyan kiolvasztás után is, mint "új" korában...
A sonkát meg a párizsit ha nem muszáj ne fagyaszd le, mert szivacsos lesz és tocsog a vízben...
Épp ma olvasztottam ki egy sonkát és nem olyan guszta, így pizzára tettem, persze csak miután leitattam róla a vizet...
Szia! Ha előre csomagolt párizsit veszel, azt nyugodtan lefagyaszthatod, semmi baja sem lesz. / persze ugyan így minden mást is/ Nálunk is úgy vált be, hogy este veszem ki a fagyasztóból és reggelre magától felolvad. Próbáld ki nyugodtan!:)
a parizert nem érdemes fagyasztani, mert elég magas a víztartalma és az kifagy belőle. ez sokat ront az élvezeti értékén. de legalább kiderül mennyi vizet vettél parizer-árban :) na azóta nem veszek parizert.
2-3 szeletet csomagolom zacsiba vagy folpackba, este kiveszem a fagyasztóból, reggelre tökéletes (gyorsan kiolvad)
köszönöm a segítséget:DDD
de jó:)
kipróbálom:)))
meg szoktak jönni nagymamámék messzi tájról s mindig hoznak pár rúd szalámit tartósítani jó lenne őket:)
én császárszalonnát is szoktam szeletelve
szerintem próbáld ki kis mennyiségben a parizert és meglátod, milyen, de valószínűleg annak sem változik az íze, állaga a kiolvasztás után
és ha kiolvad meddig áll el?
1-2 nap?
vagy még aznap meg kell enni?
szoktam egész rúdban is, szeletelve is, kiolvasztva ugyanolyan. Konkrétan parizert még nem fagyasztottam, de más felvágottat (olasz, csirkemell sonka stb.)már igen. Ezek is jók kiolvasztva.
mert van egy két éves lányom meg terhes is vok . sokszor rossz időben nem tudok elmenni a boltba,mert sokat vagyok egyedül a gyerkőcökkel.és a lányom imádja a parizert.
mi szoktunk rúdban venni többet olcsón és eltesszük folpackba meg sajtot is
szoktam szeletelve ugyanolyan
párizsit nem szoktam
miért akarod fagyasztani?
parizert is le lehet?
ugyanolyan marad?
Szoktál szalámit lefagyasztani?
További ajánlott fórumok: