Szőkített hajra henna? (beszélgetés)
szintén a jomtomról:Shea vaj és a napi hajápolás
Erős védelmet ad a hajának, melytől selymessé válik és vitaminokkal feltöltődik.
Ajánlás ... egy revitalizáló alkalmazás: A hajmosást megelőző napon kenjen a hajfürtjeire shea vajat. Takarja be a fejét felmelegített törülközővel, és a keratin elnyel minden olyan összetevőt a vajból, melyre hajának szüksége van. Száraz hajnál próbálja a következőt: 10 perccel a hajmosás után melegítsen fel kismennyiségű shea vajat. Dörzsölje bele a hajába. Ettől fényessé válik és életre kel.
nézd ezt meg:
"A hónap cikke, vs. hajápolási mitoszok
Keressen 100 százalékos, természetes shea vajat. (Nálunk is megtalálja).
Melegítse fel forró víz felett.
Várjon, amíg lehűl, majd masszírozza megnedvesített fejbőrébe.
Fedje be törülközővel és hagyja rajta legalább 30 percig.
Egy héten legalább egyszer végezze el. Igen gyorsan tapasztalni fogja, ahogyan haja átalakul - sérült, töredezett, viszkető, élettelen állapotából egészséges, fényes és selymessé válik.
Olvasónk kérésére kerestem gyógyírt, amikor véletlenül akadtam a cikkre.
Forrás:
www.dailyglow.com/articles/197/hair-care-treatments/shea-butter-for-hair-and-scalp.html"
a jomtom.hu-ról származik. egyébként is érdemes olvasgatni.
nem kell megmosni előtte, száraz hajra.
szerintem legalább 3-4 órát rajta kell hagyni.
én inkább 8-10 órát szoktam, de volt már, hogy egész éjszakára rajtam volt.
Ezért kéne próbatincset csinálnod, hogy lásd, milyen árnyalatú lesz. 1 órát minimum rajt hagynám.
Hát nem tudom, mert én középbarna vagyok.... elve intenzívebb a vörös emiatt.
az indigót nekem ledobta és úgy tudom, hogy azt általában véve is ledobja egy idő után.
de ha világos rézvöröset akarsz, akkor biztos tetszeni fog szerintem. meg a szín mélysége elsősorban attól függ, hogy mennyi ideig hagyod rajta. van aki egy egész napot is.
de miért nem végzel próbafestést?
"Szerintem szőke, és a fodrászom szerint is. "
Egyébként meg azért, mert a kémia tojik a logikára. De tégy belátásod szerint.
jól van, te tudod...
tartós. nem igazán kopik, hanem csak lenő.
éppen ezért kockázatos, ha nem vagy biztos a dologban.
ez így igaz, nem fogja helyrehozni, de talán a kinézete jobb lesz.
viszont azt, hogy behennázod-e, jól gondold meg, mert utána nem tudsz majd visszatérni a kémiai festéshez, csak ha már lenőtt a hennás rész....
Én azt javaslom, hogy pihentesd a hajad, a festéstől számított 3 hónapig, addig pakolásokkal regenerálhatod, így nem lesz száraz, és a töredezés is enyhül.
A henna világos hajon répavörös színt eredményez. Ha szeretnél sötétíteni akkor indigóval keverve mélyíthetsz a színén. Ha gondolod küldök címet, ahonnan én rendeltem, ott van mind2. 3 hónap bőven elég, hogy kikupálódj hennafestés terén. És megéri, nem csak színez ápolja is a hajat. Tehát, ez sem felesleges befektetés lenne.
Ha a fodrászod elmondta, hogy milyen lesz, miért nem neki hiszel? Gondolod, hogy itt hajszakértők vannak?
A logikának szerintem semmi köze ahhoz, hogy a hajad hogy változik.
Rendelj egyszerre nagyobb mennyiségű hennát, akkor egyszer fizeted a postaköltséget. Én a cosmio.hu-tól szoktam rendelni, nagyon klassz a minősége, a sötétbarna hajamhoz két adag henna és egy adag indigó kell. Egyszerre 200 gr. hennát és 100 gr. indigot veszek, 1.800-ért (én személyesen hozom el) és ez két alkalomra elég, másfél havonta festem. Ha ennek a dupláját rendeled, négy hónapra megoldottad, hogy nem cseszed szét kémiai vackokkal.
Vegyél a patikában ricinusolajat, melegítsd fel, masszírozd be a fejbőrödbe, és az egész hajadba. Egy-két hónap alatt rendbe jön a hajad.
További ajánlott fórumok:
- Éveken át szőkitett, megritkult gyenge haj orvossága?
- Hogyan lehetne újra erőssé, egészségessé tenni a szőkített hajamat?
- Szőkített hajra milyen sampont & balzsamot ajánlanátok?
- Miért nem lehet hennával festett hajra sima festéket tenni?
- Frissen szőkített hajra lehet-e henna és indigó keverékét kenni?
- A szőkített hajat a színező vagy a hajfesték fogja be jobban?