Szocpol 2011-2012... Mit tudsz róla? (beszélgetés)
Annyi új infót tudok, hogy állítólag az OTPnél már lehet intézni a szocpolt, hitellel együtt is és külön is.
Mi letettünk az új ház vásárlásáról, mert nagyon drágák, el meg nem akarunk menni a városból, úgyhogy maradunk a régiben!
1. vigyázz a politizálással
2. furcsállanám, ha jól járnál a szocpollal...leírnád, h mekkora, milyen komfortfokozatú lakást akartok venni és mennyi támogatást kaptok rá?
Én is Enikő vagyok!:)
Szóval én sem tartottam mindig itt. A mostani házunk értékének a fele deviza kölcsön. Most váltottuk át forintra.
Nekünk az volt a szerencsénk, hogy 18 éve még nem voltak ilyen drágák a lakások, viszont viharos gyorsasággal ment fel az áruk. MI meg adtuk-vettük egyre nagyobba költöztünk. Így jutottunk el a házig.
Most is csak kis faluban tudnánk venni új építésűt. Itt Fehérváron horribilis árakon vannak. Itt mi sem tudnánk még kölcsönnel együtt sem megfizetni. Viszont a közeli kis falvakban jóval olcsóbban vannak. Már ha egyáltalán vannak, mert nem sok épült mostanság...
Figyusz, én meg azt mondom, hogy valóban nem sok, amit adnak, de nekem pont segít abban, hogy válthassak. 3 gyermekünk van, kicsi is és öreg is a házunk. Ezzel lehetőségünk van újépítésűt és nagyobbat venni.... Ha ez sem lenne, nekünk sem lenne semmi esélyünk.
Szóval én örülök, hogy visszahozták, az előzőek csak eltörölni bírtak mindent. Én még emlékszem mikor a gyedet is elvették...csak gyes volt 3 évre! Szerencse, hogy én már pont a váltás után szültem. És most ez csak egy példa volt. Mi annak idején a lakáshitelünk után évi 120eft-ot igényelhettünk vissza az adónkból. Elég jól jött ez a pénz annak idején és most is jól jönne, persze ezt is eltörölték. A szocpolt is és még sorolhatnám....
Ez olyan igazságtalan.
Miért nem lehet egységes, hiszen mindenki a babájával van otthon. Attól, hogy többet keresett, vagy kevesebbet, a baba ellátása mindenhol annyiba kerül.
Hát ez az :-(
Honnan lenne pl. egy fiatal párnak annyi pénze, hogy új lakást vegyen? (Idősebbeknek sincs!! )
Jahh persze, gebedjen bele mindenki a hitelbe, különben nincs szocpol sem...erre megy ki a játék ezek szerint:-(((
De azt se nagyon éri meg, mert a háromnegyedéről számlát kell bemutatni - aminek az áfája több, mint maga a támogatás!
Ráadásul a pénzhez csak jóval később jut az ember, előbb meg is kell azt finanszírozni - de ugye ha lenne rá pénzem, akkor nem kérnék támogatást....
:(
Hát ez undorító tényleg:-(
Ezek szerint már arra nem kaphatok, hogy a kislányomnak kialakítsak egy gyerekszobát a padláson.
Régen erre is fel lehetett venni:-(((
Mostanában mindennel csak azok járnak jól, akiknek nem is lenne rá szüksége:-(((
igen...erre nem nagyon lehet alapozni
:(
További ajánlott fórumok:
- Hallottál már a tantráról? Mit tudsz róla?
- Havanna lakótelep! Mit tudsz róla? Éltél már ott? Mi a véleményed?
- Hólyagtükrözés! Tudsz róla valamit?
- Hogyan vetik terhelési próba alá az új hidakat? Tudsz róla valamit?
- Horvátország-Dugi Otok sziget.Mit tudsz róla?Nyaraltál már ott?
- 2015-ös szocpol igénylés, ki mit tud róla?