Szobabicikli vagy Ellipszis tréner. Melyik hatékonyabb? (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Angusz! 16.000 Ft-ba kerül a géped? Hol van helyileg?
Sziasztok nekem van egy gépem eladó!Két hétig vagyok még itthon, folyamatos külföldi tartózkodás miatt eladó egy alig használt, profi, otthoni kettler mondeo elipszisgép, 10 programos, kulaccsal, pulzusmérővel, gyári cd-s leírással az összes papírjával!!! Ár 160 00Ft
Érdeklődni: +36-20/348-96-21
Szépen fokozatosan emeld, majd az időt, hetente emeljél 1-2 percet.
Nem szabad hirtelen terhelni, fokozatosan és majd meglátod, nem fogofd fájlalni a térdeidet.
Majd amikor már megy az egy óra, teljes terheléssel és akkor már kenegetni sem kell.
A beteg, fájós, agyonműtött térdeknek, mint amilyen az enyém, a legjobb gyógyszere a mozgás.
Én semmit gyógyszert, kencét nem használok, nem járok kezelésekre, az én teráoiám az, hogy használom a térdeimet.
Nagyon sokat túrázunk 15-20 km-tereket szoktunk gyalogolni, az eliptikuson és a szobabicin is 20 km szoktam menni, a legnagyobb terheléssel.
Semmi gondom nics, mert ez a gyógyszere, a mozgás.
képzeljétek tegnap már 10 percet tudtam tekerni, és már nem azon járt az agyam, hogy fáj a térdem, hanem, hogy mikor lesz már vége :)
akinek szintén van fájós térde ajánlom a tens készüléket (google), egyszeri nagyobb kiadás (kb 40e forint), de nagyon jó fizikoterápiás készülék, és nem kell hozzá elmenni az sztk-ba :)
meg sport után, közbe, előtte kenegetni a térdet, csípőt, vagyis minden ízületet reumás krémmel pl.Flector
Nekem van, a két térdem 5X lett műtve, de én minden megcsinálok velük, nem kimélem őket.
Sokat kondizok, rengeteget túrázunk (15-20 km-ert), sokat kertészkedek, szóval mindent.
nincs valakinek fájós térde?
térdszorítóm már van
agyamra megy, hogy mindenben hátráltat, pedig emiatt melózom, hogy neki is jobb legyen :)
sziasztok
én heti 4x 65 percet ellipszisezem
és 2x 65 percet biciklizem reggel, 1 fehérjeturmix elfogyasztása után.....
az ellipszist jobban kedvelem, mert az tényleg mindent megmozgat és az idő is valahogy gyorsabban eltelik:)))
jesszus akkor én az 5 percemmel meg sem szólalhatok :DD
bár ez még javulni fog, legalábbis erősen igyekszem
Sziasztok!
Mind a kettőt használom.
Egy éve folyamatosan kondizok minden nap, ebbe belatartoznak ezek a gépek is.
Az elipszist 1 órát szoktam használni a legnagyobb terhelésen, a bicit 20 percbe 8mp sprint, 12 mp normáltempó.
köszönöm az információt :)
Ezek szerint, ha elég kitartó vagyok el is érek valamit vele?
Az ellipszis tréner alul egy ellipszis pályát leíró lábtartóval/tekerővel/felül pedig vagy két "síbot "szerő legőkarral,vagy ,ill,plusz keresztben egy egyszerű vizszintes fogóval rendelkezik .Jobb gépeken ebben a fogóban a szívritmus érzékelésére alkalmas műszer van ami méri a polzust/pl technogym/az egyszerűbb változatoknál a pulzusmérőt a fülre lehet csippenteni,és így méri a szívet.
A nevéből is adódik hogy ellipszis pályát követ,kíméli a láb izületi rendszerét.Régebbi modellek a sífutáshoz hasonlatos mozgást utánoztak,ebből fejlődött ki az ellipszis pályás gép.
Nem nem logikátlanul,de butaságot írtál:)
Látszik ,hogy nem ismeredőket/kardió gépeket/inkább logikából próbálsz rájuk következtetni,de rossz meneten haladsz.
Ha akarod mélyebben is belemehetünk,ha érdekel.
semmi gond, csak mesélem :)
az eszmecsere egy fórum lényege, nem gond, amit te tapasztaltál leírtad, és ennyi :)
amit én ellipszist láttam azon két fogó van, egy pár fix, és egy pár mozgó
arról hogy a lendület viszi csak annyit, hogy 12 kilós enyémen a lendkerék, ergo azt kell meghajtani
További ajánlott fórumok:
- Tapasztalatok az ellipszis trénerrel. Mennyire hatékony?
- Szerintetek fogyaszt a szobabiciklizés?
- Szeretnék vásárolni egy ellipszis trénert. Tudtok segíteni hogy milyet vegyek? 130 kg vagyok, a legtöbb súlykorlátos szerintem.
- Ellipszis tréner hatékonysága
- Akinek van ellipszis trénere, segítene?
- Futópad, ellipszis tréner, lépcsőzőgép, spinning edzésterveket szeretnék...