Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Szivárványos-barackos rizs recept

Szivárványos-barackos rizs recept

A Szivárványos-barackos rizs hozzávalói:
Hozzávalók: 20 dkg rizs
6 dl tej
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 dkg kókuszreszelék
30 dkg barackbefőtt
Krém: 1 liter tej
10 dkg cukor
1 csomag csokoládés pudingpor
1 csomag puncs pudingpor.


A Szivárványos-barackos rizs elkészítési módja:
A rizst megmossuk, lecsöpögtetjük és 3 dl vízben, amibe egy pici sót teszünk, lefedve feltesszük főni. A tejet a cukorral, a kókusszal, a vaníliás cukorral felforraljuk. Amikor a rizs beitta a vizet, ráöntjük a forró tejet és letakarva, nagyon óvatosan tovább főzzük, gyakran keverjük. Amikor már majdnem beitta a tejet is, lekapcsoljuk a tüzet, a rizst 20-30 percig állni hagyjuk, de nem emeljük fel róla a fedőt. Kihűtjük. Apróra vágjuk a barackot és belekeverjük a langyos tejbe. Egy puding vagy torta-vagy kuglófformát kiöblítünk hideg vízzel és beletesszük a rizs egyharmadát. A krémhez a tej és a cukor feléből az utasítás szerint megfőzzük a csoki pudingot, majd a rizsre simítjuk langyosan. 5-10 perc után elkészítjük a puncs pudingot is, ezt ráöntjük a csokisra. Kevés dermedés után rátesszük a maradék rizst. 1 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt kiborítjuk a formából, tejszínhabbal, gyümölcsökkel, kókusszal díszíthetjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szivárványos-barackos rizs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook