Mondom, egy rendes összeomlás után is ér valamit. "Most" tényleg nem menő, ha meg tudod termelni az élelmiszert, de fogyjon csak el az olaj, hogy ne lehessen idehozni a marhahúst Argentínából, meg a epret a spanyoloktól, lesz ez másképp. :)
A nyelv csak akkor ér bármit is, ha van egy szakmád, amivel aztán kimehetsz külföldre - hacsak nem tolmács vagy fordító akarsz lenni, de az már többet kíván mint puszta nyelvismeret megint csak, esetleg valami helpdesk-es műanyag-ember.
bátyám asztalos, most mégis műanyagzsékokat gyárt :D
én hegesztő vagyok, ez elég jó szakma és keresett is, még értek is hozzá, de akámilyen hihetetlen még szeretnék tanulni, hiányzik az iskola, és szeretnék elvégezni egy technikusi szakot, jövő szeptemberben kezdenék, de addig még kikell találni mira jelentkezzek
én most jelen pillanatban nyomdászként dolgozok :D
Amelyik érdekel és amelyikhez tehetséget érzel. Asztalos ismerős egyébként nemrég mondta, hogy egyre kevesebbe vannak, igény pedig lenne a munkájukra. Cipészek dettó.
Szia! Nagyon nehéz erre válaszolni, mert lehet, hogy amikorra elvégzed az iskolát, már másra lesz szükség. Inkább azt válaszd, amit szívesen csinálnál.