Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Kollagén segíti a haj egészségét? Segít szebbé tenni valóban? fórum

Kollagén segíti a haj egészségét? Segít szebbé tenni valóban? (tudásbázis)

21. mikkmókus (válaszként erre: 20. - Fórumnyitó (anonim))
2021. márc. 10. 21:27
azt nem ismerem, csak a "runcollg"-ot :)
20. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 19. - Mikkmókus)
2021. márc. 10. 10:37
Szia. Köszönöm a választ en jelenleg a gymbeam colla pink kollagen porát iszom vízzel vegyítve. A bőröm azota ouha kb 2 hete fogyasztóm napi rendszeresseggel, melléje küldtek gumicukrot is amibe különböző vitaminok találhatóak, ezenkívül szedem a vas taplettajukat is. Még nem tudom hogy mennyire fog a hajamra hatással lenni. De írok véleményt majd később
19. mikkmókus (válaszként erre: 17. - Oneday)
2021. márc. 10. 02:46

Én is a Scitec Nutrition kollagénjét iszom, már lehet hülye vagyok, de pár nap után szinte kívántam reggelente :D passz, hogy az "anyagot", vagy az ízét.

Mellette "csak" vasat, C-vitamint, kúraszerűen B-vitamin komplexet szedek, de eddig úgy néz ki messze a kollagén a legjobb eddig hajhullásra. Bőrre még annyira nem tudtam megfigyelni a változást, de úgy gondolom 31 éves létemre ez nem is annyira szembetűnő, talán picit mondanám feszesebbnek, puhábbnak a bőröm (arc részen).

Múltkor olvastam, hogy a GymBeam (por) kollagénje 18ezer mg kollagént tartalmaz napi adagra bontva. Még gondolkodom rajta, meglátjuk. :)

18. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 16. - Oneday)
2021. márc. 9. 20:05
Haha. Vegulis szinte ugyan az a kettő, vagy nem?
17. Oneday (válaszként erre: 13. - Bársonyhang)
2021. márc. 9. 10:49

Kollagén - Scitec Nutrition

Haj vitamin - én anno a Helia D-t kezdtem szedni, mert jókat írtak róla, csak hát úgy nem használ, ha az ember nem szedi...

Amúgy Zinc még, ami elég fontos.

De kinek mi válik be, miből szenved hiányt a szervezete.

16. Oneday (válaszként erre: 14. - Mikkmókus)
2021. márc. 9. 10:46
Így van. Kollagén az kollagén. Csak más állatból van "kivonva". A liquid a legjobb és magas dózisban. A tablettákban nincs annyi. Illetve vicces lesz, de hallottam olyan emberről, aki az étkezési zselatint iszogatta naponta vízben oldva. Végülis. És neki jót tett.
15. mikkmókus (válaszként erre: 14. - Mikkmókus)
2021. márc. 9. 02:42
*jav. = Balea oil repair
2021. márc. 9. 02:34

Nem régóta iszom a hidrolizált (marha)kollagént (liquid) formában. Elméletileg jobban hasznosulnak, mint a porok. Ezt nem tudom, mert porhoz nem volt szerencsém. Most kezdek hozzá a 2. flakonhoz, úgyhogy kb. 40 napja iszom és azt kell mondja, egyelőre látok javulást a hajam állapotán, pl. nem hullik.

Kollagénből van marha, sertés és hal. Szerintem maga a kollagén, mint anyag nem válogat, hogy haj, ízület, bőr stb... van beépül mindehova, ahol szükség van rá, vagy nem.

Túl vagyom mindeféle vitaminnak nevezett bogyón, vason, cinken, talán hajvitaminok közül a Merz tabletta teljesített a legjobban. Egyébként szerintem nagyban hozzátesz a hajam állapotának javulásához, hogy visszafestettettem barnára, előtte balayage szőke voltam, de be kellett látnom, nem az én hajamnak van kitalálva.

Sokat segítenek még egyébként a fodrászkellékes termékek (Schwarzkopf Osis, Indola, Imperity) ill. drogériás viszonylatban tudom ajánlani a Balea Med szulfátmentes sampont, Bales oil repair hajpakolást, és a L'oreal Dream Long balzsamot (hajpakolásként használva, törölközőszáraz hajon 30 percig).

Összegezve semmilyen csodaszer nincs hajnövesztésre, a lényeg a haj egészségén van, ha megfelelően ápoljuk, valószínűleg meghálálja. :)

2021. márc. 7. 22:41

Haj állapot javítására, karbantartására, illetve korábban hajhullás megállítására is nekem nagyon bejött a FORCAPILLE kapszula. Látványos javulást hozott. Kb. 3 éve használom kúra szerűen. Nézz utánna.

Kollagén is sokoldalúan jó, de sokan forgalmaznak sok féle terméket.

Egy hete kezdtem el szedni/ használni a bőröm miatt...így erről még nincs személyes tapasztalatom.

12. *lime* (válaszként erre: 9. - Oneday)
2021. márc. 7. 08:55
Meg kell nézni viszont, hogy milyen kollagént veszel, mert 2 típusa van. Az egyik típus az ízületekre ill. porcokra jó, a másik pedig a bőrre.
11. *lime*
2021. márc. 7. 08:53
Úgy tudom, hogy a kollagén segít a haj regenerálásban de vannak kifejezetten olyan vitamin komplexek, amik a haj, köröm és bőr szépségéért felelősek. Ezeket általában szépségvitaminoknak hívják, van belőlük több féle. Az egyiknek azt hiszem, hogy konkrétan "Bőr, haj, köröm vitamin" vagy valami hasonló a neve.
10. Oneday (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
2021. márc. 6. 21:30
A kreatin nem keverendő össze a keratin - nal. Utóbbi a haj egyik alkotóeleme, a másik pedig az izomnövelésben vesz részt (testépítők használják leginkább).
9. Oneday (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. márc. 6. 21:26
A kollagén nagyon jó dolog. Hajra, bőrre, körömre, ízületekre. Viszont én a sport táplálékkiegészítő boltban kapható liquidek közül választanék.
8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Df1e1c376c)
2021. márc. 6. 20:48
Szia. Kreatin? Még sose nem halottam róla 😊 ez micsoda? Neked használt?
2021. márc. 6. 20:45
Én inkább feszesítèsre használom az Intensetes kollagèn+hyaluronsavas kapszulàt. Ebből naponta 1 szemet kell szedni.
2021. márc. 6. 20:36
A kollagén nem csak a hajnak jó, hanem a bőrnek is.
2021. márc. 6. 19:57
Vagy esetleg a keratinra. Kollagén igen, jó a hajra.
2021. márc. 6. 19:44
Nem a kreatinra gondolsz?
3. Beee
2021. márc. 6. 19:21
Én is kíváncsi vagyok a tapasztalatokra. Illetve hogy milyen mennyiséget kell szedni.
2021. márc. 6. 19:19
Nem
2021. márc. 6. 19:09
Kérlek írjátok ide ha valamilyen tapasztalatok volt a kollagénel kapcsolatban. Köszönöm

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook