Kollagén segíti a haj egészségét? Segít szebbé tenni valóban? (tudásbázis)
Én is a Scitec Nutrition kollagénjét iszom, már lehet hülye vagyok, de pár nap után szinte kívántam reggelente :D passz, hogy az "anyagot", vagy az ízét.
Mellette "csak" vasat, C-vitamint, kúraszerűen B-vitamin komplexet szedek, de eddig úgy néz ki messze a kollagén a legjobb eddig hajhullásra. Bőrre még annyira nem tudtam megfigyelni a változást, de úgy gondolom 31 éves létemre ez nem is annyira szembetűnő, talán picit mondanám feszesebbnek, puhábbnak a bőröm (arc részen).
Múltkor olvastam, hogy a GymBeam (por) kollagénje 18ezer mg kollagént tartalmaz napi adagra bontva. Még gondolkodom rajta, meglátjuk. :)
Kollagén - Scitec Nutrition
Haj vitamin - én anno a Helia D-t kezdtem szedni, mert jókat írtak róla, csak hát úgy nem használ, ha az ember nem szedi...
Amúgy Zinc még, ami elég fontos.
De kinek mi válik be, miből szenved hiányt a szervezete.
Nem régóta iszom a hidrolizált (marha)kollagént (liquid) formában. Elméletileg jobban hasznosulnak, mint a porok. Ezt nem tudom, mert porhoz nem volt szerencsém. Most kezdek hozzá a 2. flakonhoz, úgyhogy kb. 40 napja iszom és azt kell mondja, egyelőre látok javulást a hajam állapotán, pl. nem hullik.
Kollagénből van marha, sertés és hal. Szerintem maga a kollagén, mint anyag nem válogat, hogy haj, ízület, bőr stb... van beépül mindehova, ahol szükség van rá, vagy nem.
Túl vagyom mindeféle vitaminnak nevezett bogyón, vason, cinken, talán hajvitaminok közül a Merz tabletta teljesített a legjobban. Egyébként szerintem nagyban hozzátesz a hajam állapotának javulásához, hogy visszafestettettem barnára, előtte balayage szőke voltam, de be kellett látnom, nem az én hajamnak van kitalálva.
Sokat segítenek még egyébként a fodrászkellékes termékek (Schwarzkopf Osis, Indola, Imperity) ill. drogériás viszonylatban tudom ajánlani a Balea Med szulfátmentes sampont, Bales oil repair hajpakolást, és a L'oreal Dream Long balzsamot (hajpakolásként használva, törölközőszáraz hajon 30 percig).
Összegezve semmilyen csodaszer nincs hajnövesztésre, a lényeg a haj egészségén van, ha megfelelően ápoljuk, valószínűleg meghálálja. :)
Haj állapot javítására, karbantartására, illetve korábban hajhullás megállítására is nekem nagyon bejött a FORCAPILLE kapszula. Látványos javulást hozott. Kb. 3 éve használom kúra szerűen. Nézz utánna.
Kollagén is sokoldalúan jó, de sokan forgalmaznak sok féle terméket.
Egy hete kezdtem el szedni/ használni a bőröm miatt...így erről még nincs személyes tapasztalatom.
További ajánlott fórumok:
- Kívánj minden nap Jó Egészséget!
- Mint egészséges ember, összejönnél mozgássérülttel?
- Fogyás az egészségért! Motiváljuk egymást, kezdjük február 14-én!
- Az étkezési keményítő valóban egészségesebb, mint a liszt? Ha igen, miért?
- Valóban egészségesek a műzlik?
- Valóban segíti a szénhidrát anyagcserét a króm rendszeres fogyasztása?